Hyppää pääsisältöön

Rakennelmat (OGC API Features) BETA

Rakennelmat OGC API Features -rajapintapalvelun kautta voit hakea Kansallisen Maastotietokannan (KMTK) rakennukset ja rakennelmat -teeman rakennelmia. Teemaan sisältyviä rakennelmat kohteita ovat esimerkiksi katokset, mastot, laiturit ja aidat. Palvelu perustuu Peruspaikkatietojen tuottajien koekäyttöympäristöön tallennettuihin aineistoihin. 

Tiedot rakennelmista ovat Kansalliseen maastotietokantaan (KMTK) tallennettuja Maanmittauslaitoksen rakennelmatietoja. Huom! Palvelun tietosisältö ei ole kattavaa koko Suomen alueelta.

Palvelua voi käyttää Peruspaikkatietojen tuottajien koekäyttöympäristön käyttöehtojen mukaisesti. Palveluun voidaan myös tehdä muutoksia ja sen saatavuus voi vaihdella. Palvelu on avoin ja maksuton, eikä sen käyttö vaadi rekisteröitymistä. 

Palvelu on käytettävissä 24/7

Tämä BETA-palvelu suljetaan 15.6.2022.

Rakennelmat teemaan kuuluvia kohteita ovat esimerkiksi katokset, mastot, laiturit ja aidat.

Palvelusta ei ole julkaistu erillistä käyttöohjetta.  Maanmittauslaitoksen Rakennusten kyselypalvelu (OGC API Features) tekninen kuvaus soveltuu myös tämän palvelun käyttöön.

Palvelu on avoin ja maksuton, eikä sen käyttö vaadi rekisteröitymistä. Aineistot ovat Maanmittauslaitoksen avoimen tietoaineiston lisenssin alaisia. Palvelua voi käyttää Peruspaikkatietojen tuottajien koekäyttöympäristön käyttöehtojen mukaisesti

Palveluosoite https://beta-paikkatieto.maanmittauslaitos.fi/constructions-kky/features/v1

Rajapinnan tekninen tuki palvelee ma - pe klo 8 - 16. Saat tukeen yhteyden verkkolomakkeella.

Anna palautetta BETA-palvelun tuotteista, toimivuudesta ja dokumentoinnista verkkolomakkeella. Kirjaa palautteesi yhteyteen palvelun nimi.

Rakennusten kyselypalvelu (OGC API Features)

Palvelusta on saatavilla tietoja rakennuksista ja rakennusten osista.

Lue lisää

INSPIRE Rakennukset (OGC API Features) BETA

INSPIRE Rakennukset OGC API Features -rajapintapalvelun kautta voit hakea Kansallisen maastotietokannan (KMTK) rakennukset ja rakennelmat -teeman rakennukset kohteita INSPIRE-direktiivin mukaisessa muodossa.

Lue lisää

Ongelmia palvelun käytössä?