Hyppää pääsisältöön

Rakennukset (OGC API Features) BETA

Rakennukset OGC API Features -rajapintapalvelun kautta voit hakea Kansallisen Maastotietokannan (KMTK) rakennukset ja rakennelmat -teeman rakennukset kohteita. Palvelu perustuu Peruspaikkatietojen tuottajien koekäyttöympäristöön tallennettuihin aineistoihin.

Rakennustiedot ovat Kansalliseen maastotietokantaan (KMTK) tallennettuja kuntien ja Maanmittauslaitoksen rakennustietoja. Huom! Palvelun tietosisältö ei ole kattavaa koko Suomen alueelta.

Palvelu ja sen aineistot ovat käytettävissä vain testaukseen. Palvelua voi käyttää Peruspaikkatietojen tuottajien koekäyttöympäristön käyttöehtojen mukaisesti. Palveluun voidaan myös tehdä muutoksia ja sen saatavuus voi vaihdella. Palvelu on maksuton ja sen käyttöön tarvitaan lupa ja käyttäjätunnukset. Katso lisää kohdasta Ota käyttöösi.

Palvelu on käytettävissä 24/7

Tämä BETA-palvelu suljetaan 30.6.2022.

Palvelusta on saatavilla seuraavat tuotteet:

  • rakennukset
  • rakennusten osat

Palvelusta on julkaistu myös tuotannollinen ja avoin Rakennusten kyselypalvelu (OGC API Features), joka on dokumentoitu sen tekniseen kuvaukseen. Sama dokumentaatio soveltuu myös tämän palvelun käyttöön.

Uusia käyttöoikeuksia ei enää myönnetä, sillä palvelu suljetaan 30.6.2022.

Palveluosoite https://sopimus-paikkatieto.maanmittauslaitos.fi/kky-buildings/features/v1/

Rajapinnan tekninen tuki palvelee ma - pe klo 8 - 16. Saat tukeen yhteyden verkkolomakkeella.

Anna palautetta BETA-palvelun tuotteista, toimivuudesta ja dokumentoinnista verkkolomakkeella. Kirjaa palautteesi yhteyteen palvelun nimi.

Rakennusten kyselypalvelu (OGC API Features)

Palvelusta on saatavilla tietoja rakennuksista ja rakennusten osista.

Lue lisää

Rakennelmat (OGC API Features) BETA

Rakennelmat OGC API Features -rajapintapalvelun kautta voit hakea Kansallisen Maastotietokannan (KMTK) rakennukset ja rakennelmat -teeman rakennelmia. Teemaan sisältyviä rakennelmat kohteita ovat esimerkiksi katokset, mastot, laiturit ja aidat. Palvelu perustuu Peruspaikkatietojen tuottajien koekäyttöympäristöön tallennettuihin aineistoihin.

Lue lisää

INSPIRE Rakennukset (OGC API Features) BETA

INSPIRE Rakennukset OGC API Features -rajapintapalvelun kautta voit hakea Kansallisen maastotietokannan (KMTK) rakennukset ja rakennelmat -teeman rakennukset kohteita INSPIRE-direktiivin mukaisessa muodossa.

Lue lisää

Ongelmia palvelun käytössä?