Ota yhteyttä INSPIRE-sihteeristöön

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa paikkatietojen yhteiskäytöstä, INSPIRE-direktiivistä, Paikkatietoverkostosta tai muusta paikkatietoalaan liittyvästä? Lähetä sähköpostia alla oleviin sähköpostiosoitteisiin. Pyrimme vastaamaan kahden arkipäivän kuluessa.

inspire@maanmittauslaitos.fi
INSPIRE-direktiivin toimeenpano, Paikkatietoverkosto, yleiset paikkatietojen yhteiskäyttöön liittyvät kysymykset, tapahtumiin ilmoittautumiset (jos ei erillistä lomaketta), yhteydenotot INSPIRE-sihteeristöön

metatieto@maanmittauslaitos.fi
Metatietojen laatiminen ja ylläpito, Paikkatietohakemiston käyttäjätunnukset, aineistojen yksilöivät tunnukset, yleiset metatietoihin ja Paikkatietohakemistoon liittyvät kysymykset

paikkatietoikkuna@maanmittauslaitos.fi    
Paikkatietoikkunaan käyttöön liittyvät kysymykset

Keitä me olemme?

Paikkatietojen yhteiskäyttö -osiota Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla ylläpitää INSPIRE-sihteeristö. INSPIRE-sihteeristö toimii Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksessa Paikkatietoinfrastruktuurin palvelut -osastolla. Vastaamme INSPIRE-direktiivin toimeenpanosta, Paikkatietoikkunan ylläpidosta ja yleisestä paikkatietojen yhteiskäytön edistämisestä. INSPIRE-sihteeristö myös hoitaa sihteeristön tehtäviä paikkatietoasiain neuvottelukunnassa ja Paikkatietoverkostossa.

Paikkatietoasiain neuvottelukunta on paikkatietoalaa ohjaava neuvottelukunta. Neuvottelukunnassa on jäseniä ministeriöistä ja valtionhallinnon organisaatioista. Lisäksi neuvottelukunnassa on kuntien ja yritysten edustajat. Neuvottelukuntaa johtaa Antti Vertanen maa- ja metsätalousministeriöstä. Neuvottelukunnan jäsenet nimitetään kolmivuotisen toimikauden alussa. Neuvottelukunnan kokoukset eivät ole avoimia. Neuvottelukunnan jäsenet ja muistiot ovat luettavissa neuvottelukunnan sivulla.

Paikkatietoverkosto on paikkatietoalan asiantuntijoiden verkosto. Se on kaikille avoin ja osallistuminen on maksutonta. Verkostossa on asiantuntijoita valtionhallinnosta, kunnista ja yrityksistä. Tavoitteena on edistää paikkatiedon asemaa yhteiskunnassa. Paikkatietoverkostolla on vuosittain vaihtuvat teemat.

Paikkatietoikkuna

Kansallisesta paikkatietoportaalista löydät yli 1200 karttatasoa yli 50 organisaatiolta.

https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/

Positio-lehti

Lehti kaikille paikkatiedosta kiinnostuneille painettuna ja verkossa.

www.maanmittauslaitos.fi/positio