Tutustu paikkatietojen yhteiskäyttöön

Paikkatietojen yhteiskäyttö avaa mahdollisuudet paikkatietojen hyödyntämiseen organisaatioiden ja valtioiden rajojen yli. Yhteisen paikkatietoinfrastruktuurin avulla voimme käyttää yhdessä paikassa tuotettuja paikkatietoja kaikkialla, missä paikkatietoa tarvitaan. Päällekkäinen työ vähenee ja kustannukset alenevat.

INSPIRE-direktiivi on EU-direktiivi, jonka tavoitteena on yhteiskäyttöiset paikkatiedot ja yhteinen paikkatietoinfrastruktuuri.

Katso tiedontuottajille tarkoitetut ohjeet

Paikkatietoverkoston tavoitteena on edistää paikkatiedon asemaa yhteiskunnassa. Se on kaikille avoin ja osallistuminen on maksutonta. Verkostossa on asiantuntijoita valtionhallinnosta, kunnista ja yrityksistä.

Paikkatietoasiain neuvottelukunta on kansallinen koordinaatioelin, jonka tehtävänä on seurata ja arvioida kansallisen paikkatietoinfrastruktuurin kehitystä ja koordinoida INSPIRE-direktiivin toimeenpanoa.

Paikkatietoikkuna -karttapalvelun kautta pääset tutustumaan yli 1600 eri karttatasoon yli 50 organisaatiolta ja yhdistelemään niistä oman karttasi. Yhdessä Paikkatietoikkunan kanssa Paikkatietojen yhteiskäyttö -sivusto muodostaa kansallisen paikkatietoportaalin.

Kerromme ajankohtaisista asioistamme myös sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter).

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa paikkatietojen yhteiskäytöstä, INSPIRE-direktiivistä, Paikkatietoverkostosta tai muusta paikkatietoalaan liittyvästä?

Paikkatietoasiantuntijamme INSPIRE-sihteeristössä pyrkivät vastaamaan alla oleviin sähköpostiosoitteisiin kahden arkipäivän kuluessa.

inspire@maanmittauslaitos.fi
INSPIRE-direktiivin toimeenpano, Paikkatietoverkosto, yleiset paikkatietojen yhteiskäyttöön liittyvät kysymykset, tapahtumiin ilmoittautumiset (jos ei erillistä lomaketta), yhteydenotot INSPIRE-sihteeristöön

metatieto@maanmittauslaitos.fi
Metatietojen laatiminen ja ylläpito, Paikkatietohakemiston käyttäjätunnukset, aineistojen yksilöivät tunnukset, yleiset metatietoihin ja Paikkatietohakemistoon liittyvät kysymykset

paikkatietoikkuna@maanmittauslaitos.fi    
Paikkatietoikkunaan käyttöön liittyvät kysymykset

INSPIRE-sihteeristö toimii Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksen Paikkatietoinfrastruktuurin palvelut -osastolla. Sen vastuulla ovat INSPIRE-direktiivin toimeenpano, Paikkatietojen yhteiskäyttö -osion ja Paikkatietoikkunan ylläpito sekä yleinen paikkatietojen yhteiskäytön edistäminen.

Paikkatietoikkuna

Kansallisesta paikkatietoportaalista löydät yli 1200 karttatasoa yli 50 organisaatiolta.

https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/

Positio-lehti

Lehti kaikille paikkatiedosta kiinnostuneille painettuna ja verkossa.

www.maanmittauslaitos.fi/positio