Kuntamarkkinat 9.-10.9.2020

Maanmittauslaitos osallistuu yhteistyökumppanina Kuntaliiton järjestämille Kuntamarkkinoille syyskuussa. Luvassa siis ajankohtaista tietoa, tukea ja ideoita kunnille.

Ilmoittaudu pian!

Kuntamarkkinat järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti kokonaan verkossa 9.-10.9.2020. Sisäänpääsy ja ohjelman tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia. Päivien ohjelma koostuu seminaareista ja tietoiskuista. 

Verkko-ohjelmaan osallistuminen edellyttää ilmoittautumista tapahtumaan.

Ilmoittaudu tapahtumaan Kuntamarkkinoiden verkkosivulta. 

Osallistu seminaariin ja tietoiskuihin

Rakennetun ympäristön digiloikka tehdään yhdessä! Seminaari 10.9. klo 9.45-11.30

Rakennetun ympäristön digitalisaatio vaatii yhteistyötä. Yhteisenä tavoitteena on rakennetun ympäristön tietojen yhteentoimivuus ja koko toimialan sujuvuus. Rakennettua ympäristöämme koskeva tieto halutaan saada valtakunnallisesti käyttöön ja tiedon hyödyntämisestä helpompaa. 

Osallistu Kuntaliiton, ympäristöministeriön, Maanmittauslaitoksen ja Digi- ja väestötietoviraston yhteiseen seminaariin Rakennetun ympäristön digitalisaation nykytilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä 10.9. klo 9.45-11.30.

Lue lisää ja tule mukaan seminaariin!

Järjestämme Kuntamarkkinoiden aikana kaksi tietoiskua. Tietoiskuihin pääset mukaan ilmoittautumalla mukaan Kuntamarkkinoille.

Maanmittauslaitoksen sähköiset tuotteet ja palvelut tutuksi 9.9. klo 14.00-14.20

Pitäisikö saada laadukkaampia ja ajantasaisempia palveluita kuntalaisten hyödyksi ja kunnan prosessien notkeuttamiseksi? Nyt on mahdollisuus tutustua Maanmittauslaitoksen uusimpiin, laadukkaisiin sähköisiin palveluihin, joita kunnat ja muut viranomaiset voivat hyödyntää. Miten palvelut saadaan käyttöön ja mitä hyötyä niistä on? Tule päivittämään tiedot ajan tasalle ja tule kuuntelemaan, millaisia kiinteistö-, sekä paikka- ja karttapalvelurajapintoja Maanmittauslaitos tarjoaa ja miten saat muut hyödylliset palvelut kunnan käyttöön. Esittäjänä tietopalveluasiantuntija Jesper Wallenius. 

Uusi osoitetietojärjestelmä - osoitetietojen laatu paremmaksi Suomessa 10.9. klo 12.00-12.20

Maanmittauslaitos kehittää uutta valtakunnallista osoitetietojärjestelmää, joka parantaa osoitetietojen laatua ja kattavuutta Suomessa. Osoitetiedot ja yhdessä muun paikkatiedon kanssa tukevat mm. taloudellisesti ja ekologisesti kestävää logistiikkaa ja tietoon perustuvaa päätöksentekoa. Osoitehaavin avulla kokeillaan, miten kansalaiset voivat tarkentaa omaa ympäristöään koskevaa osoitetietoa. Missä mennään, mikä on olennaista kunnille ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Esittäjänä johtava asiantuntija Sakeri Savola.

 

Vanhat rakennustiedot kuntoon kuntien, Maanmittauslaitoksen ja Digi- ja väestötietoviraston yhteistyönä 9.9. klo 9.45-9.55 

Laadukas rakennustieto mahdollistaa erilaisten palveluiden tuottamisen ja tarjoaa edellytykset paremmalle päätöksenteolle. Maanmittauslaitos tekee parhaillaan koko Suomen kattavaa rakennustietojen linkitystyötä. Kunnat saavat linkitystyöstä analyysin, jonka perusteella voivat parantaa rakennusrekisterin tietojen laatua. Tule kuuntelemaan kuinka työ on edennyt ja miten saat tilattua VTJ/PRT-analyysin kunnalle. Esittäjänä johtava asiantuntija Pekka Luokkala. 

Katso puheenvuoro tästä linkistä. Voit katsoa tallennetun esityksen itsellesi parhaiten sopivaan aikaan.

Tavataan verkossa banneri