Hyppää pääsisältöön

Kuntamarkkinat 15.-16.9.2021

Suomen suurin kunta-alan foorumi Kuntamarkkinat järjestetään verkossa 15.-16.9.2021 ja Maanmittauslaitos on mukana tapahtuman kumppanina.

  • Tule kuuntelemaan tietoiskuja ja keskustelemaan rakennustietoon, osoitetietojärjestelmään, kiinteistötietoihin ja huoneistotietojärjestelmään liittyen.
  • Tietoiskujen lisäksi palvelemme päivien ajan chatissa ja vastaamme kuntien kysymyksiin.Tule Maanmittauslaitoksen kumppanisivulle.

Kuntamarkkinoiden verkko-osallistuminen on avoin ja ilmainen kaikille julkisen hallinnon, kuntien valtuustojen, yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä tapahtumakumppaneiden edustajille, mutta edellyttää rekisteröitymistä ennakkoon.


Maanmittauslaitoksen virtuaaliohjelma Kuntamarkkinoilla

Ilmoittaudu Kuntamarkkinoille ja tule mukaan verkkotilaisuuksiin. TIlaisuuksien jälkeen järjestetään chat, jossa voit kysyä kysymyksiä suoraan aiheen asiantuntijoilta. 

Tukea kuntien rakennustietojen laadun parantamiseen
15.9. klo 10.30–10.50 

Rakennuksia kaupungissa

Tule kuuntelemaan, millaista tukea kunnille on tarjolla tietomallin käyttöönottoon ja miten etenee VTJ-PRT-linkitystyö, jonka avulla kunnat saavat maksutta ajantasaista tietoa oman kunnan rakennustietojen tilanteesta Väestötietojärjestelmässä.

Kerromme myös MML:n 3D-rakennustuotannon etenemisestä, miten testiaineistoa saa käyttöön ja miten kunnat hyötyvät koko maan kattavasta 3D-rakennustuotannostamme. Lisäksi teemme katsauksen siihen, millaisia vaikutuksia rakennetun ympäristön tietojärjestelmän (RYTJ) käyttöönotolla voi tämän hetkisen arvion mukaan olla MML:n ja kuntien nykyiseen aineistonvaihtosopimukseen ja yhteistyöhön.

Esittäjänä kehityspäällikkö Risto Ilves.

Chattaa asiantuntijan kanssa klo 10.5011.20 Kuntamarkkinoiden kumppanisivulla 

Lataa Risto Ilveksen esitys (PDF)

Asuntojen paperiset osakekirjat poistuvat – mitä tämä tarkoittaa osakkeenomistajalle, taloyhtiölle ja rakennuttajalle?
15.9. klo 12.30–12.50

Kuva talosta kaupungissa

Suomessa on käynnissä iso digitaalinen murros, kun osakehuoneistojen paperiset osakekirjat vaihtuvat sähköisiksi omistajamerkinnöiksi huoneistotietojärjestelmässä. Tietojen kerääminen vaatii monien toimijoiden työpanosta.

Tule kuulemaan, miten huoneistotietojärjestelmä muuttaa mm. taloyhtiöiden, osakkeenomistajien ja rakennuttajien arkea, ja mitä kuntien olisi hyvä tietää aiheesta.

Esittäjänä johtava asiantuntija Liisa Kallela.

Chattaa asiantuntijan kanssa klo 12.5013.20 Kuntamarkkinoiden kumppanisivulla

Lataa Liisa Kallelan esitys (PDF)

Osoitetiedot tehokäyttöön – yhdessä kohti valtakunnallista osoitetietojärjestelmää
16.9. klo 11.00
11.20

kuva öisestä kaupungista

Suomeen kehitetään valtakunnallista osoitetietojärjestelmää, joka tarjoaa tulevaisuudessa kuntien tuottamat rakennusten ja alueiden osoitteet luotettavasti ja kattavasti koko yhteiskunnan käyttöön. Yhteentoimivat osoitetiedot mahdollistavat sujuvat palvelut kuntalaisille ja yrityksille. Ne voivat myös toimia pohjana tulevaisuuden digitaalisille innovaatioille.

Tule kuulemaan, miten kehittämistyö on edennyt tiiviissä yhteistyössä kuntien ja muiden sidosryhmien kanssa, mitä kuntien kannattaa tietää tulevasta osoitetietojärjestelmästä juuri nyt ja mitä mahdollisuuksia tuleva järjestelmä kunnille tarjoaa.

Esittäjänä johtava asiantuntija Sakeri Savola.

Chattaa asiantuntijan kanssa klo 11.20-11.50 Kuntamarkkinoiden kumppanisivulla

Lataa Sakeri Savolan esitys (PDF)

Kiinteistötietojärjestelmän tietojen luovuttaminen ja hallinto
16.9. klo 14.00
14.20

Visualisointi rakennuksista

Tule päivittämään tietosi kunta-asiakkaille suunnatusta Maanmittauslaitoksen kiinteistötietojärjestelmän tietopalvelusta.

Kunta ei tarvitse käyttölupaa, jos se haluaa kiinteistötietojärjestelmän tietoja suoraan tietojärjestelmäänsä. Kunnan kanssa tehdään kuitenkin sopimus kiinteistötietojärjestelmään liittyvien palvelujemme käyttämisestä ja me tarjoamme siihen liittyvää asiakastukea. Valmistelemme myös KTJ-maksu- ja -tulonjakoasetuksia yhteistyössä kiinteistörekisterinpitäjäkuntien ja Kuntaliiton kanssa. Mitä kunta-asiakkaan on hyvä tietää aiheeseen liittyen?

Tervetuloa kyselemään ja kuulemaan kiinteistötietojärjestelmään liittyvistä kysymyksistä! 

Esittäjänä Maanmittauslaitoksen tietopalveluasiantuntija Satu Tienhaara

Chattaa asiantuntijan kanssa klo 14.2014.50 Kuntamarkkinoiden kumppanisivulla

Lataa Satu Tienhaaran esitys (PDF)


Maanmittauslaitos palvelee kuntia

Maanmittauslaitos tarjoaa kunnille laadukkaita ja ajantasaisia kiinteistö-, huoneisto- ja peruspaikkatietoja sekä palveluita, jotka auttavat kuntia rakennetun ympäristön suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpitämisessä.

Tarjoamme kunnille monenlaisia mahdollisuuksia osallistua keskeisiin kehityshankkeisiin, esim. huoneistotietojärjestelmän, osoitetietojärjestelmän, kiinteistötietojärjestelmän (KTJ) sekä kansallisen maastotietokannan kehittämiseen. 

Maksuttomia paikkatietopalveluita kunnille

Yli 200 kunnalla on aineistonvaihtosopimus kanssamme ja sopimuksen myötä kunnat saavat maksutta useita paikkatietoaineisto- ja rekisteripalveluita käyttöönsä. Tutustu kunnille suunnattuihin paikkatietopalveluihin.

Ylläpidämme peruspaikkatietoja ja tuotamme paikkatietoaineistoja ja karttoja, ilmakuvia sekä laserkeilausaineistoja koko Suomesta. Tutustu valikoimaan ja hyödynnä aineistoja. 

Haluatko tietoa tuotteista ja ohjeita niiden käyttöön? Lähetä sähköpostia tietopalvelut@maanmittauslaitos.fi

Apua rakennustiedon laadunparantamiseen ja INSPIRE-velvollisuuksien täyttämiseen

Maanmittauslaitos tukee kuntia rakennustiedon (geometria ja ominaisuustiedot) parantamisessa

Tarjoamme kunnille tukea ja työkaluja paikkatietojen yhteentoimivuuden parantamiseen ja INSPIRE-velvollisuuksien täyttämiseen. Tutustu tukisivustoomme. Kysyttävää INSPIRE-direktiivistä ja sen toimeenpanosta? Ota yhteyttä inspire@maanmittauslaitos.fi

Kiinteistö- ja huoneistoasiat kuntoon

Maanmittauslaitoksessa ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja ja huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä. Tarjoamme ratkaisuja sähköisen kiinteistökaupan ja maanvuokrasopimuksen laatimiseen.

Tuemme kiinteistörekisteriä pitäviä kuntia kiinteistörekisterin pidossa ja kiinteistönmuodostamistoiminnassa. Lue lisää kiinteistörekisterin pitäjien verkkosivuilta.

Paikkatietojen kuntafoorumi on kuntien kohtaamispaikka

Liity Paikkatietojen kuntafoorumi PAKU:n jäseneksi! PAKU edustaa kuntien ääntä valtionhallinnon paikkatietoratkaisuihin liittyvän toiminnan ja valtakunnallisten hankkeiden kehittämisessä. PAKUn toiminnassa kunnat ja valtionhallinto vaihtavat tietoa julkishallinnon paikkatietotoimintaa koskettavasta kehitystyöstä ja voivat antaa palautetta kehitystyön tueksi. Lue lisää jäsenyydestä ja liity jäseneksi.


Tutustu myös muuhun ohjelmaan Kuntamarkkinoilla!

Kuntaliiton seminaarit:

  • ke 15.9. klo 9:30-10:15 paneeli ”Miksi yhteentoimivuus on tärkeää digikehittämisessä?”. Lisätietoa verkko-ohjelmasta.
  • to 16.9. klo 11.00-11.45 Kuntien tilatiedon kehittämishanke. Jussi Niemi / Kuntaliitto ja Marko Suomela / Maakuntien tilakeskus.  Lisätietoja ohjelmasta.

Ympäristöministeriön ohjelma:

  • ke 15.9. klo 10.50-11.10: Rakennetun ympäristön tietojärjestelmä (RYTJ) -- missä mennään nyt? (esittäjänä Tuija Pakkanen, ympäristöministeriö)
  • to 16.9. klo 13.00-13.20 Ryhti-digiaskelia kunnissa (esittäjänä Jari Vaarma, ympäristöministeriö)

Lue lisää esityksistä ympäristöministeriön verkkosivuilta.