Kuntamarkkinat 15.-16.9.2021

Maanmittauslaitos on mukana Kuntamarkkinoilla 15.-16.9.2021. Suomen suurin kunta-alan foorumi järjestetään hybriditapahtumana.

Kuntamarkkinoiden verkko-osallistuminen on avoin ja ilmainen kaikille julkisen hallinnon, kuntien valtuustojen, yleishyödyllisten järjestöjen ja yhdistysten sekä tapahtumakumppaneiden edustajille, mutta edellyttää rekisteröitymistä ennakkoon. Ilmoittautuminen alkaa toukokuussa. 

Tapahtuman teemaksi on valittu ”Innovatiiviset ja uudistuvat kunnat”. Miten ja millä välineillä suunnata katse kestävään tulevaisuuteen? Millaisia ovia on avattava, jotta innovaatiot saadaan valjastettua kuntien uudistumisen ja elinvoimaisena säilymisen tueksi?

Maanmittauslaitoksen ohjelma

Tukea kuntien rakennustietojen laadun parantamiseen 15.9. klo 10.30-10.50

Maanmittauslaitos tukee kuntia, jotta kuntien rakennustietojen laatua voidaan parantaa. Tule kuuntelemaan, millaista tukea kunnille on tarjolla tietomallin käyttöönottoon ja miten etenee VTJ-PRT-linkitystyö, jonka avulla kunnat saavat maksutta ajantasaista tietoa oman kunnan rakennustietojen tilanteesta Väestötietojärjestelmässä. Kerromme myös MML:n 3D-rakennustuotannon etenemisestä, miten testiaineistoa saa käyttöön ja miten kunnat hyötyvät koko maan kattavasta 3D-rakennustuotannostamme. Lisäksi teemme katsauksen siihen, millaisia vaikutuksia rakennetun ympäristön tietojärjestelmän (RYTJ) käyttöönotolla voi tämän hetkisen arvion mukaan olla MML:n ja kuntien nykyiseen aineistonvaihtosopimukseen ja yhteistyöhön. Esittäjänä kehityspäällikkö Risto Ilves.

Osoitetiedot tehokäyttöön – yhdessä kohti valtakunnallista osoitetietojärjestelmää 16.9. klo 11.00-11.20

Suomeen kehitetään valtakunnallista osoitetietojärjestelmää, joka tarjoaa tulevaisuudessa kuntien tuottamat rakennusten ja alueiden osoitteet luotettavasti ja kattavasti koko yhteiskunnan käyttöön. Yhteentoimivat osoitetiedot mahdollistavat sujuvat palvelut kuntalaisille ja yrityksille. Ne voivat myös toimia pohjana tulevaisuuden digitaalisille innovaatioille. Tule kuulemaan, miten kehittämistyö on edennyt tiiviissä yhteistyössä kuntien ja muiden sidosryhmien kanssa, mitä kuntien kannattaa tietää tulevasta osoitetietojärjestelmästä juuri nyt ja mitä mahdollisuuksia tuleva järjestelmä kunnille tarjoaa. Esittäjänä johtava asiantuntija Sakeri Savola.

Kiinteistötietojärjestelmän tietojen luovuttaminen ja hallinto 16.9. klo 14.00-14.20

Tule päivittämään tietosi kunta-asiakkaille suunnatusta Maanmittauslaitoksen kiinteistötietojärjestelmän tietopalvelusta. Maanmittauslaitokselta tulee hakea käyttölupa, jos kunta haluaa kiinteistötietojärjestelmän tietoja suoraan tietojärjestelmäänsä ja me tarjoamme siihen liittyvää asiakastukea. Valmistelemme myös KTJ-maksu- ja -tulonjakoasetuksia yhteistyössä kiinteistörekisterinpitäjäkuntien ja Kuntaliiton kanssa. Mitä kunta-asiakkaan on hyvä tietää aiheeseen liittyen? Tervetuloa kyselemään ja kuulemaan kiinteistötietojärjestelmään liittyvistä kysymyksistä! Esittäjänä Maanmittauslaitoksen tietopalvelupäällikkö Hanne Kostamo-Malmstedt.

Lisätietoa tapahtumasta Kuntamarkkinoiden verkkosivuilla.