Hyppää pääsisältöön

Paikkatiedon osaamiskeskus Location Innovation Hub

Location Innovation Hubin teemat: rakennettu ympäristö, biotalous, terveys ja hyvinvointi sekä kuljetus, logistiikka ja liikenne.
Location Innovation Hubin kehittämistyössä keskitytään neljään teemaan, joita ovat rakennettu ympäristö, biotalous, terveys ja hyvinvointi sekä kuljetus, logistiikka ja liikenne.

Location Innovation Hub (LIH) on paikkatiedon osaamiskeskus, jota Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus koordinoi. Palveluja tuotetaan yhdessä partneriverkoston kanssa.

Näin palvelemme asiakkaitamme

Asiakkaitamme ovat etenkin yritykset, jotka haluavat ratkaista digitalisaation tuomia haasteita ja vahvistaa kilpailukykyään. Palvelemme myös julkista sektoria.

Asiakkaamme voivat tehostaa toimintaansa kehittämällä tiedon yhteentoimivuutta, hyödyntämällä tarkkaa paikannusta ja uuden sukupolven paikannusteknologioita. Tuotamme työkaluja, testiympäristöjä, konsultaatiota ja koulutusta ja tarjoamme verkostotyön kautta tukea yrityksille rahoituksen saamiseen.

Keskitymme kehittämistyössä neljään eri teemaan:

  • rakennettu ympäristö
  • biotalous
  • terveys ja hyvinvointi
  • kuljetus, logistiikka ja liikenne.

Näillä sektoreilla asiakkaamme voivat kehittää tekoälyyn, suurteholaskentaan ja kyberturvallisuuteen liittyvää liiketoimintaa.

Asiakkaille suunnatut palvelut avautuvat vuoden 2023 aikana. Seuraa tiedotustamme.

Mihin toimintamme tähtää?  

Euroopan datastrategian mukaisesti yhteentoimiva tieto yhdistettynä paikkatietoon on välttämätön resurssi, jotta kilpailu- ja innovointikyky kehittyy. Toimintamme tähtää data-avaruuksien tehokkaaseen hyödyntämiseen, muun muassa digitaalisten kaksosten kehittämiseksi. Tavoitteenamme on luoda toimiva, pysyvä ekosysteemi rahoituksen hakemiselle, palveluiden testaamiselle ja uusien innovaatioiden kehittämiselle Euroopassa. 

Euroopan komission tukema Location Innovation Hub on yksi Suomen neljästä digitaalisesta innovaatiohubista (EDIH) ja osa eurooppalaista innovaatiohubien verkostoa.

Yhteystiedot

Kysyttävää hankkeesta? Uusia ideoita tai ratkaistavia ongelmia? Ole yhteydessä Location Innovation Hubin toimiston väkeen locationinnovationhub(a)maanmittauslaitos.fi. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

  • Hankehallinto: Antti Jakobsson, puh +358 50 599 4123
  • Rahoitus ja raportointi: Inkeri Lantta, puh. +358 40 801 7420
  • Tekninen tuki: Faris Alsuhail, +358 50 471 1035
  • Verkostot ja yhteistyö: Joonas Jokela, puh. +358 50 329 3069
  • Viestintä: Anniina Lundvall, puh. +358 50 342 7251 ja Maria Vilppola puh. +358 50 405 7738

Partnerit

 

This project has received funding from the European Union's Digital Europe Programme under grant agreement No: 101083680 — LIH — DIGITAL-2021-EDIH-01