Maanmittauslaitoksen palvelupisteiden aukioloaikoihin tulossa muutoksia

Maanmittauslaitoksen tehokkuutta ja tuottavuutta parannetaan julkisen hallinnon kehittämislinjausten ja palvelupisteselvityksen mukaisesti.

Tämän vuoksi Maanmittauslaitoksen kaikkien palvelupisteiden aukioloaikoja tarkistetaan vastaamaan nykyisiä ja ennakoitavia asiointimääriä. Samalla huomioidaan sähköisen asioinnin käyttöönoton ja prosessien muun kehittämisen vaikutukset paikanpäällä asioinnin tarpeeseen.

Suunnitelman mukaan palvelupisteiden aukioloihin tulisi 1.1.2017 alkaen seuraavia muutoksia:

  1. Viisi päivää viikossa olisivat auki: Helsinki, Kuopio, Oulu, Rovaniemi, Tampere, Turku ja Vaasa
  2. Kolme päivää viikossa olisivat auki: Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kouvola, Maarianhamina, Mikkeli ja Pori.
  3. Kaksi päivää viikossa olisivat auki: Iisalmi, Ivalo, Kajaani, Kokkola, Kuusamo, Lahti, Lappeenranta, Lohja, Porvoo, Savonlinna, Seinäjoki ja Tornio.
  4. Palvelupisteiden Alajärvi, Huittinen, Ikaalinen, Kemijärvi, Nurmes, Närpiö, Saarijärvi, Salo ja Ylivieska, joissa on vuoden 2015 tilastojen mukaan alle 9 asiakaskäyntiä/aukiolopäivä, asiakaspalvelun toimintamallia uudistettaisiin ja niissä otettaisiin käyttöön ennakkoajanvarausmahdollisuus.

Suunnitelman mukaisessa uudistuksessa ei vähennettäisi henkilöstöä, ja sillä ei olisi vaikutusta alueiden työllisyyteen. Uudistus ei myöskään johtaisi henkilöstösiirtoihin tai tehtävien keskittämiseen jollekin paikkakunnalle. Maanmittauslaitos on käynyt Senaattikiinteistöjen kanssa sopimusneuvotteluja toimitiloista niiden paikkakuntien osalta, joissa päivittäisen aukiolon sijasta siirryttäisiin ennakkoajanvaraukseen.

Kuulemiskierros käynnistyy

Suunnitelman johdosta järjestetään kuulemiskierros niille kunnille, joiden alueella sijaitsevan palvelupisteen aukioloajat muuttuisivat. Lisäksi kuullaan oikeusministeriötä sekä niiden maakuntien liittoja, joiden jäsenkuntien asukkaiden palveluun suunnitelmat vaikuttavat.

Kuulemismenettelyn jälkeen palvelupisteiden aukioloaikoja koskeva suunnitelma lähetetään maa- ja metsätalousministeriölle. Ministeriön käsiteltyä asian Maanmittauslaitos tekee päätöksen palvelupisteiden aukioloajoista.

Lisätietoja

Johtaja Antti Saarikoski, 040 501 0151

Uusimmat uutiset ja blogit