Paikkatietomarkkinat 2019

Messukeskuksessa tapaat paikkatietoalan huippuosaajat ja löydät parhaat ratkaisut alan tuotteiden, palvelujen ja innovaatioiden avulla.

Aika: 18.–19.11.2019
Paikka: Messukeskus Siipi, Helsinki

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi täällä.

Ohjelmassa on mm. näyttely, luentoja, näytteilleasettajien tietoiskuja, Maanmittauslaitoksen Digipäivä sekä Paikkatietoalusta-hankkeen päätösseminaari. Ensimmäisen päivän teema on Katse ilmastoon ja toisena päivänä Yhteentoimivan paikkatiedon Suomi.

Ajankohtaisia aiheita

Ilmastonsuojelu ja digitalisaatio ovat päivänpolttavia aiheita, jotka ovat herättäneet keskustelua niin paikkatietoalalla kuin yhteiskunnallisellakin tasolla. Paikkatietomarkkinat antavat tilaisuuden nostaa esiin aiheisiin liittyviä mahdollisuuksia, esittää kritiikkiä ja ideoida ratkaisuja haasteisiin. Messumaanantain ilmastoteema näkyy muun muassa puheenvuoroissa, keskustelutilaisuuksissa ja toimijoiden tietoiskuissa. Tiistai keskittyy digitalisaation tuomiin vaikutuksiin, ja etenkin pääsalissa tapahtuva Paikkatietoalusta-hankkeen päätösseminaariohjelma on erinomainen tilaisuus pohtia aiheitta paikkatiedon kannalta. Lisätietoa ohjelmasta julkaistaan pian.

Vaikuttavia puhujia

Nopeasti täydentyvä ohjelma sisältää paljon kiinnostavia puhujia. Tapahtuman aloituspäivänä Perttu Pölönen puhuu paikkatiedon tulevaisuudesta, ja Paikkatietokeskuksen pääjohtaja Jarkko Koskinen käsittelee puheenvuorossaan tutkimuksen sekä ilmaston välistä suhdetta. Lisäksi Geowise Oy:n Juha Saarentaus puolestaan haastaa yleisön pohtimaan, miten avaruudesta saatavan datan voisi valjastaa tukemaan liiketoimintaa ja suojelemaan ympäristöä. Messukävijät saavat kuulla myös CollectiveCrunchin perustajan pohdintoja paikkatiedosta, start-upeista ja ilmastosta. Lisää puhujia kiinnitetään jatkuvasti – kannattaa seurata nettisivuamme ja sosiaalista mediaamme!

Kiinnostavia kohtaamisia

Marraskuun puolivälissä Messukeskus täyttyy paikkatietoalan osaajista. Yli kolmekymmentä näytteilleasettajaa edustavat alan tuoreimpia innovaatioita, vaikuttavimpia toimijoita ja mielenkiintoisimpia ideoita. Tervetuloa kiertämään, keskustelemaan ja ideoimaan. Paikkatietomarkkinat ovat olleet perinteisesti loistava verkostoitumistialisuus niin tuoreille tekijöille kuin vanhoille toimijoillekin.

Alan tunnustuksia

Monipuolisten puhujien lisäksi tilaisuudessa jaetaan tunnustuksia paikkatietoalan vaikuttajille. Tunnustuksia jakaa arvostettu ProGIS-yhdistys, joka on keskittynyt erityisesti paikkatietoalan ammattilaisten yhteen tuomiseen ja tiedon välittämiseen. Monivuotisen perinteen mukaisesti yhdistys palkitsee Paikkatietomessujen tilaisuudessaan paikkatietoalan ansioituneita ammattilaisia ja lupaavia tulokkaita. Yhdistyksen valitsemat kunniamainintojen ja palkintojen saajat julkistetaan messumaanantaina.

 

Lisätietoja: paikkatietomarkkinat@maanmittauslaitos.fi

Järjestäjä: Maanmittauslaitos
Facebook: Paikkatietomarkkinat
Twitter: @GIS_EXPO, #Paikkatietomarkkinat