Hyppää pääsisältöön

Karttapaikalta voi ladata pian myös avoimia aineistoja

Helmikuussa 2022 julkaistaan Karttapaikalla Avoimien aineistojen tiedostopalvelusta uusi palvelu BETA-versiona. BETA-vaiheen aikana palvelua testataan ja kehitetään. Alkuvaiheessa palvelusta on saatavilla Laserkeilausaineisto 0,5 p ja Laserkeilausaineisto 2008-2019, Korkeusmalli 2 m ja Maastotietokanta. Aineistoja lisätään palveluun saataville vähitellen.

Nykyinen Avoimien aineistojen tiedostopalvelu jatkaa toimintaansa normaalisti niin pitkään, kunnes uusi palvelu on siirretty BETA-vaiheesta tuotantoon ja sieltä on saatavilla kaikki tarjolla olevat avoimet aineistot. Palvelun tuotantoversio on tavoitteena saada käyttöön vuoden 2022 aikana.

Muutostietopalvelu, jota kautta on saatavilla ladattujen aineistojen muuttuneet tiedostot pysyy myös toiminnassa normaalisti. Muutostietopalvelulla voit päivittää Avoimien aineistojen tiedostopalvelusta lataamasi aineiston ajan tasalle ATOM-syötteellä

BETA-palvelun testaamista varten keräämme pientä testaajaryhmää (n. 12 henkilöä), joka kutsutaan Helsinkiin Pasilaan testaamaan palvelua helmi-maaliskuussa 2022. Tarvittaessa, korona tilanteen sitä vaatiessa, testaaminen tehdään etäyhteyksillä. Testaukseen varataan aikaa yksi tunti (1 h). Ilmoittaudu mukaan 9.1.2022 mennessä alla löytyvästä linkistä! Testaajaryhmään mukaan päässeisiin otetaan erikseen yhteys tammikuussa 2022 ja kaikki testaajat saavat kaksi leffalippua testaustilaisuuden päätyttyä.

Ilmoittaudu testaajaksi!

Uusimmat palvelutiedotteet