Hyppää pääsisältöön

Kiinteistöjen ja huoneistojen kirjaamisasioissa ruuhkaa

Kiinteistökauppa käy edelleen vilkkaana, ja hakemusten käsittely on ruuhkautunut. Pahoittelemme ruuhkasta aiheutunutta harmia ja teemme parhaamme tilanteen korjaamiseksi mahdollisimman pian.

Koronaepidemian aikana kasvanut kiinteistöjen kauppojen määrä sekä huoneistotietojärjestelmän teknisessä kehittämisessä eteen tulleet haasteet ovat ruuhkauttaneet lainhuutohakemusten ja huoneistojen omistusten rekisteröintien käsittelyä. Maanmittauslaitos on vastannut kasvaneeseen kysyntään muun muassa rekrytoimalla paljon uusia työntekijöitä.

Käsittelyajat hakemuksen saapumisesta lukien ovat tällä hetkellä keskimäärin:

  • 5 kuukautta lainhuudoissa ja erityisissä oikeuksissa,
  • 3 kuukautta kiinnityshakemuksissa,
  • 3 kuukautta huoneistojen omistusten rekisteröinneissä ja panttauksissa.

Odotathan rauhassa, sillä olemme sinuun yhteydessä, kun hakemuksesi otetaan käsittelyyn. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme vain kiireellisissä asioissa. Näin vapautamme henkilöstöllemme aikaa työskennellä lisääntyneen kysynnän ja ratkaisujen parissa mahdollisimman tehokkaasti sekä asiakaspalvelussamme että ratkaisutoiminnassa.

Vinkki hakemuksen käsittelyn nopeuttamiseksi

Tarkista, että varainsiirtovero on maksettu ja varainsiirtoveroilmoitus on annettu. Sen voi tarkistaa sähköisessä OmaVero-palvelussa. Erillisiä kuitteja ei tarvita hakemuksen liitteeksi Maanmittauslaitokseen. Katso varainsiirtoveron maksuohjeet

Uusimmat palvelutiedotteet