Hyppää pääsisältöön

Kiinteistötietojen kyselypalvelun uudistus - BETA II versio julkaistu

Kiinteistötietojen kyselypalvelun (OGC API Features) BETA II versio on julkaistu 26.10.2021. Uudessa BETA II versiossa on saatavilla kiinteistörekisterin luvanvaraiset tuotteet, kuten käyttöoikeusyksiköiden tiedot. Palvelussa on myös uusia sijaintihakumahdollisuuksia ja hakuehtoja käytettävissä. Tutustu palvelukuvaukseen.

Tuotteiden tarkemmat määrittelyt ja palveluosoitteet löydät teknisistä kuvauksista. Palvelu on jaettu kahteen osioon:

Luvanvaraisten tuotteiden testaamiseen tarvitaan lupa ja käyttäjätunnus

Avoimien tuotteiden palvelun testaus onnistuu edelleen ilman käyttäjätunnistusta, mutta luvanvaraisten tuotteiden testaamiseen tarvitaan koekäyttölupa ja käyttäjätunnus. Testaamien on maksutonta. Hae koekäyttölupaa lähettämällä viesti osoitteeseen: verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi

Tuotteet Tiekunnan yhteystiedot tai Rantakunnan yhteystiedot eivät ole BETA palvelussa testattavissa. Nämä tuotteet tulevat vasta tuotannolliseen versioon. 

Avoimien tuotteiden palveluosoite vaihtuu

Avoimet tuotteet julkaistiin BETA palvelussa keväällä. Avoimien tuotteiden osalta palveluosoite vaihtuu ja avoimien tuotteiden testaajien tulisi käyttää uutta palveluosoitetta. Tiedot palveluosoitteista löytyvät Avoimien tuotteiden teknisestä kuvauksesta. 

Tukea testaajille

BETA II version testaajien on mahdollista liittyä testausryhmään, jolle on tarjolla käytön tukea yhteisen RocketChat kanavan kautta. Tuki on tarjolla 15.12.2021 saakka. Hyödynnä tilaisuus ja ilmoittaudu ryhmään viestillä osoitteeseen verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi.

Tutustu webinaarissa palvelun tuotteisiin

Järjestämme tiistaina 16.11.2021 klo 10.00 - 11.00 webinaarin, jossa johtava sovellusasiantuntija Satu Miikkulainen esittelee Kiinteistötietojen kyselypalvelun (OGC API Features) BETA II tuotteita. Tilaisuus on kaikille avoin. Ilmoittaudu webinaariin ja saat paluuviestinä osallistumislinkin. 

Tuotantojulkaisu tulossa 2022

Tavoitteenamme on julkaista tuotantoversiot sekä Kiinteistötietojen kyselypalvelusta (OGC API Features) että Karttakuvapalvelun (vektoritiilet) kiinteistöjaotuksesta kevään 2022 aikana. Tarkennamme aikataulua viimeistään marraskuun aikana.

Lue lisää Kiinteistötietojen rajapintapalveluiden uudistuksesta. Sivulta löydät linkit myös aikaisempiin tiedotteisiin.

 

Uusimmat palvelutiedotteet