Hyppää pääsisältöön

Kiinteistötietojen kyselypalvelun uudistus – uusia tuotemäärittelyjä julkaistu

Julkaisimme maaliskuussa kiinteistöjaotuksen avoimia tuotteita sisältävän BETA-palvelun (Kiinteistötietojen kyselypalvelu (OGC API Features) BETA). Nyt olemme julkaisseet tuotteiden määrittelyt kaikista kyselypalveluun tulevista tuotteista.

Tulevat luvanvaraiset tuotteet sisältävät rekisteriyksiköiden ja määräalojen perustiedot sekä käyttöoikeusyksiköiden sijainti ja ominaisuustiedot. Tutustu tarkemmin tuotteiden määrittelyihin (katso kohta Tulevat tuotteet).

Luvanvaraiset tuotteet tulevat saataville BETA-rajapintapalveluun syyskuussa.  Olemme päivittäneet BETA- ja tuotantojulkaisujen aikataulut verkkosivuille.

Anna palautetta BETA-palveluista

Avoimia tuotteita sisältävät BETA palvelut saat käyttöösi ilman käyttäjätunnistusta. Palveluosoitteet löydät palvelujen kuvauksista:

Kokeile BETA-palveluita ja anna palautetta. Otamme palautteet mahdollisuuksien mukaan huomioon tuotantoversioiden toteutuksessa.

BETA palvelujen aineisto on testidataa ja sitä saa käyttää vain palvelun testaukseen.

Uusi joustavampi tekniikka

Kiinteistötietojen kyselypalvelussa otetaan käyttöön uusi OGC API Features -standardi:

  • Uusi tekniikka mahdollistaa rajapinnan hyödyntämisen sovellusintegraatioiden lisäksi joustavammin myös web- ja mobiilisovelluksissa.
  • Koordinaatistotuki on aikaisempaa kattavampi.
  • Lisäksi tuotteet ovat rakenteeltaan teknisesti aikaisempaa yksinkertaisempia ja siten helpommin hyödynnettäviä.
  • Määräalojen sijainnit ja perustiedot, kunnan rekisterinpitoalueen sijaintitiedot sekä rekisteriyksikön yhteisalueosuudet tulevat saataville uusina tuotteina. Näitä tietoja ei ole saatavilla nykyisistä palveluista.

OGC API Features -standardin mukainen palvelu tulee korvaamaan nykyiset Kiinteistötietojen kyselypalvelut (WFS 1.1 ja WFS 2.0) siirtymäajan jälkeen.

Vektoritiilipalvelun osalta kiinteistöjaotus laajentaa Karttakuvapalvelun tuotevalikoimaa. Vektoritiilipalvelussa karttatuotteiden esitystyyli on muokattavissa, ja kartalla näkyvien kohteiden tietoja on myös kyseltävissä, sillä sekä ominaisuus- että geometriatiedot ovat saatavilla vektoritiilitiedostoissa.

Lisätietoja:

verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi

 

 

 

 

Uusimmat palvelutiedotteet