Hyppää pääsisältöön

KTJkii-rekisterinpitosovelluksen uusi palveluympäristö käyttöön 24.4.2019

KTJkii-rekisterinpitosovelluksessa on keskiviikkona 24.4.2019 klo 15.00 alkaen noin puolen tunnin käyttökatko, jolloin otetaan uusi palveluympäristö käyttöön. Sovelluksen rekisterinpitotoiminnallisuuksiin ei tästä aiheudu muutoksia.

Tunnistautuminen
Tunnistautuminen tapahtuu vain suomi.fi-palvelun kautta. Huomioithan, että Katso -tunnistautuminen on käytössä 31.12.2019 loppuun saakka, johon mennessä on siirryttävä käyttämään toimikortti-, pankki- tai mobiili-tunnistusta. Tarvittaessa tutustu Maanmittauslaitoksen sivulla olevaan vahvan tunnistautumisen käyttöönotto-ohjeeseen.

Citrix-työasemaversio
Käyttöönoton onnistumisen edellytyksenä on, että työasemassa on uusin Citrix-versio tai se on päivitetty vähintään versioon 4.9. Asennusohje uuden version päivittämisestä.

KTJkii-rekisterinpitosovellus ja Kunta tiedostosiirto
Uuteen palveluympäristöön siirtyminen tuo muutoksia siirtotiedostojen siirtämiseen. Tiedostojen siirto tapahtuu työaseman selaimen ja  KTJkii-rekisterinpitosovelluksen s-levyn välillä aikaisemman c- ja v-levyjen sijaan. Ensimmäisellä käyttökerralla käynnistetään ensin Kunta tiedostosiirto, sen jälkeen Kunta sovellukset. Tämän jälkeen s-levy näkyy KTJkii-rekisterinpitosovelluksessa.

”Kunta tiedostosiirto”-palvelun käytössä on muutamia rajoituksia: siirrettävien tiedostojen tiedostotyypeistä .xml, .dat ja .pdf ovat sallittuja ja tiedostokoko on max. 100GB.

Myös tietojen kopiointi Windows-leikepöydän kautta työaseman ja KTJkii-rekisterinpitosovelluksen välillä on estetty tietoturvasyistä. Esimerkiksi tapahtumanumeron kopiointi työasemalta KTJkii-rekisterinpitoon ei enää ole mahdollista.

Palveluiden käyttöohjeeseen on täydennetty tavallisimmat ongelmatilanteet ratkaisuineen.

Tuki
Palveluympäristön ja KTJkii-rekisterinpitosovelluksen käyttöön liittyvissä ongelmissa tukipyynnöt voi lähettää Maanmittauslaitoksen Rekisterinpidon tukeen osoitteella: sovellustuki@maanmittauslaitos.fi. Työaseman Citrix-asennuksiin liittyvissä ongelmissa tulee ottaa yhteyttää kunnan omaan tukipalveluun.

Uusimmat palvelutiedotteet