Hyppää pääsisältöön

Paikkatietoikkunaan on lisätty historialliset ilmakuvat

Paikkatietoikkunaan on lisätty uutena karttatasona historialliset ilmakuvat ja tähän liittyen uutena toiminnallisuutena aikasarjatyökalu.

Käyttäjä voi katsoa ilmakuvia yksittäiseltä vuodelta, vertailla vanhoja ilmakuvia uusimpaan ja tutkia alueen ilmakuvia tietyltä aikaväliltä. Katso video tai lue käyttöohjeesta, mitä kaikkia mahdollisuuksia uusi toiminnallisuus tarjoaa.

Pääset tarkastelemaan historiallisia ilmakuvia suoraan tästä linkistä. Uusimmat ilmakuvat löytyvät Ortokuvat-taustakartalta.

Historialliset ilmakuvat Leppävaarassa
KUVA; Historialliset ilmakuvat paljastavat valtavat muutokset Espoon Leppävaaran maisemassa 1950-luvulta nykypäivään. Kuva on Paikkatietoikkunasta.

 

Uuden toiminnallisuuden kautta Maanmittauslaitoksen historiallisten ilmakuvien arkisto avautuu kaikkien nähtäväksi. Näin jokainen meistä voi tutkia, miten maisema on muuttunut vuosikymmenien aikana. Tästä on myös paljon hyötyä monelle ammattilaiselle. 

"Ilmakuvilta voidaan nähdä paljon sellaista, mitä kartoille ei ole piirretty näkyväksi tiettyinä ajanjaksoina", iloitsee kartastopäällikkö Heli Laaksonen Maanmittauslaitokselta.

Lue lisää Maanmittauslaitoksen sivuilta: 

Lisätietoa: Heli Laaksonen, kartastopäällikkö, Maanmittauslaitos, p. 0400 988 243, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Uusimmat palvelutiedotteet