Hyppää pääsisältöön

Paikkatietoikkunan päivitys 22.6.2022 toi uudistuksia teemakarttoihin ja omiin tietoihin

Paikkatietoikkunaan tehtiin versiopäivitys 22.6.2022. Uudistuksia tehtiin erityisesti omien tietojen esittämiseen ja teemakarttoihin. Lisäksi Paikkatietoikkunassa otettiin käyttöön ilmoitukset, joiden avulla palvelun tiedotteet voidaan näyttää suoraan palvelussa.

Paikkatietoikkunassa otettiin käyttöön ilmoitukset.
Paikkatietoikkunassa otettiin käyttöön ilmoitukset.

 

Paikkatietoikkuna päivitettiin keskiviikkona 22.6.2022 uuteen versioon. Nyt käytössä on Oskari-ohjelmiston versio 2.8. Päivityksessä Paikkatietoikkunassa otettiin käyttöön seuraavat uudistukset:

Ilmoitukset 

Paikkatietoikkunassa on otettu käyttöön ilmoitukset. Ne ovat käyttöliittymän yläreunassa tai ponnahdusikkunassa näytettäviä tiedotteita. Ylläpito tiedottaa niiden kautta muun muassa uusista karttatasoista ja toiminnallisuuksista sekä häiriöistä palvelun toiminnassa. 

Omat tiedot

Omat tiedot -näkymän kehittäminen on jatkunut. Välilehdille on lisätty luonti- ja muokkauspäivät. Näin käyttäjä voi helposti tarkistaa esimerkiksi, milloin oman kohteen tietoja on viimeksi päivitetty, milloin julkaistu kartta on viimeksi päivitetty ja milloin oma aineisto on ladattu palveluun.

Toiminnot eri välilehdillä näytetään nyt symboleina, kun ne aiemmin näytettiin teksteinä. Symboleihin on liitetty vihjetekstit, joiden avulla käyttäjä näkee, mitä kukin symboli tarkoittaa.

Kun käyttäjä klikkaa indikaattorin nimeä Indikaattorit-välilehdellä, indikaattori avautuu suoraan Teemakartta-näkymässä. Näin käyttäjä pääsee helposti päivittämään indikaattorinsa tietoja halutessaan. 

Teemakartat

Palvelu osaa nyt käyttäjän valitseman indikaattorin metatietojen perusteella ehdottaa aineistoon sopivaa luokittelu- ja esitystapaa. Myös omien indikaattorien esitystapa päivittyy automaattisesti, kun sen tietoja päivitetään.

Teemakarttojen luokittelutyökalua on paranneltu. Käyttäjä voi sen avulla muokata teemakartasta omaan käyttötarkoitukseensa sopivan.

"Palaa alkutilaan"-painike poistaa muiden karttatasojen lisäksi nyt myös teemakartat näkyvistä. 

Muita uudistuksia

Paikkatietoikkunaan on tehty muita pienempiä uudistuksia, jotka parantavat palvelun käytettävyyttä ja visuaalista ilmettä: 

  • Metatiedot, eli karttatason kuvailutiedot, haetaan nyt aiempaa varmemmin Paikkatietohakemistosta eri karttatasoille oikein. Jos karttatason kuvailutiedot on viety Paikkatietohakemistoon, ne näkyvät myös Paikkatietoikkunassa. Paikkatietohakemiston kuvailutietojen tuottaminen ja päivittäminen ovat tiedontuottajien vastuulla. 
  • Vektoritasoilla kohde korostetaan aiempaa kivemmin, kun käyttäjä vie hiiren kursorin kohteen päälle.
  • Ikoneita on yhtenäistetty eri puolilla käyttöliittymää.

Lisäksi karttatasovalikossa virheiden käsittelyä on paranneltu.

Uusimmat palvelutiedotteet