Hyppää pääsisältöön

Tuotannon tilannekartta uudistui

Maanmittauslaitoksen tuotannon tilannekartta (ent. nimeltä Tilannekuvapalvelu) on uudistunut. Uusina tietoina palveluun on tuotu KM2-korkeusmallin sekä Maastotietokannan alueittaiset ajantasaisuustiedot. Lisäksi palvelussa on nyt mahdollista seurata 3D-rakennusdatan tuotannon etenemistä.

Tilannekartan kautta kunta- ja organisaatioasiakkaat saavat ajantasaista tietoa ilmakuvausten, laserkeilausten sekä kuntien rakennusten ominaisuus- ja sijaintitiedon yhteentoimivuutta edistävän VTJ-PRT-linkitystyön etenemisestä. Karttapohjaisen palvelun avulla voi seurata tiedonkeruun ja aineistojen käsittelyn vaiheita sekä peruspaikkatietojen ajantasaistustyön etenemistä alueittain. 

Tilannekartan avulla voi esimerkiksi selvittää missä Maanmittauslaitos tekee tänä vuonna ilmakuvauksia ja laserkeilauksia, milloin tuotetut aineistot saa käyttöönsä ja milloin VTJ-PRT-analyysin tilannut asiakas voi odottaa työn valmistumista oman kunnan osalta.

Uusina tietoina palveluun on tuotu KM2-korkeusmallin sekä Maastotietokannan alueittaiset ajantasaisuustiedot. Lisäksi palvelussa on nyt mahdollista seurata 3D-rakennusdatan tuotannon etenemistä.

Palvelu löytyy osoitteesta https://tilannekartta.maanmittauslaitos.fi.

Palvelusta hyötyvät esimerkiksi Maanmittauslaitoksen kunta-asiakkaat sekä keskeiset ilmakuvaus- ja laserkeilausyhteistyökumppanit kuten Ruokavirasto, Suomen metsäkeskus, Metsähallitus ja Suomen ympäristökeskus sekä eri ministeriöt. 

Lisätietoa palvelusta antaa johtaja Juha Vilhomaa, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi, p. 040 500 3905.

Palvelut
Kartat
Paikkatieto

Uusimmat palvelutiedotteet