Hyppää pääsisältöön

Uusi tarkempi rinnevarjoste saatavilla WMTS-palvelusta

Rinnevarjoste (pistepilvi)
Esimerkki uudesta rinnevarjosteesta maastokartan päällä.

Karttakuvapalvelu WMTS:aan on tuotu 22.2.2022 sopimusasiakkaille uutena tuotteena aiempaa tarkempi rinnevarjoste, jonka pikselikoko on 1 m. Uusi tuote lasketaan laserkeilausohjelman mukaisesta Laserkeilausaineisto 5 p:n automaattisesta maanpinnan luokittelusta. Verrattuna korkeusmalliin perustuvaan rinnevarjosteeseen uudesta tuotteesta erottuvat paremmin esimerkiksi pienet ojat ja metsäkoneen ajourat.

Niiltä osin, mistä laserkeilausaineisto 5 p:tä ei vielä ole, on rinnevarjoste laskettu Laserkeilausaineisto 2008 – 2019 automaattisesta maanpinnan luokittelusta. Lähtöaineisto vaikuttaa rinnevarjosteen tarkkuuteen.

Uusi tuote on WMTS-palvelussa nimellä "Rinnevarjoste pistepilvi" ja sen aineistotunniste on "rinnevarjoste_pistepilvi". Tuote löytyy maasto-alipalvelun osoitteesta: https://karttakuva.maanmittauslaitos.fi/maasto/wmts/1.0.0/WMTSCapabilities.xml

Entinen korkeusmalliin perustuva rinnevarjostetuote säilyy WMTS-palvelussa edelleen. Tämän tuotteen nimi muuttuu palvelussa muotoon "Rinnevarjoste korkeusmalli" (entinen nimi Korkeusmalli vinovalovarjoste). Samoin tuotteen "Korkeusmalli korkeusvyöhyke" muuttuu muotoon "Korkeusvyöhykkeet". Vanhojen tuotteiden aineistotunnisteet eivät muutu.

Uusi rinnevarjostetuote on käytettävissä Maanmittauslaitoksen avoimen aineiston lisenssiehtojen mukaisesti, mutta sitä ei ole toistaiseksi saatavilla avoimesta WMTS-palvelusta eikä Avoimien aineistojen tiedostopalvelusta.

Rajapinnan tekninen tuki palvelee ma - pe klo 8 - 16. Saat tukeen yhteyden verkkolomakkeella.

Sopimuksiin ja käyttäjätunnuksiin liittyvää tukea saat osoitteesta verkkopalvelut@maanmittauslaitos.fi.

Uusimmat palvelutiedotteet