SuomiAreena

 

Maanmittauslaitos on viidettä kertaa mukana SuomiAreenalla Porissa 15.–19.7.2019. 

SuomiAreenan teemana on vuonna 2019 tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Tapahtumaa kuvaavat ennen kaikkea avoimuus, moniääninen keskustelu, tasa-arvo, rohkeus ja rentous. Nämä SuomiAreenan nimeämät arvot kuvaavat myös Maanmittauslaitoksen otetta tapahtumaan.

Tänä vuonna teemme yhteistyötä Suomen maailmanperintökohteiden yhdistyksen kanssa. Maanmittauslaitoksen ja Maailmanperintökohteiden yhdistyksen yhteisen teltan pääteemana ovat Suomessa sijaitsevat Unescon maailmanperintökohteet. Maanmittauslaitoksen hallinnoima Struven ketju on yksi näistä historiallisesti merkittävistä lokaatioista.

Kansalaistorilta löytyvällä teltalla tutustutaan maailmanperintökohteisiin, tietovisaillaan ja opitaan Maanmittauslaitoksen toiminnasta. Kaikenlainen keskustelu, kysyminen ja kohtaaminen on tervetullutta.

Maanmittauslaitoksen teltan alkuviikko on omistettu teemaltaan ensisijaisesti maailmanperintökohteille, kun taas torstaista alkaen Maanmittauslaitos palveluineen on teltan keskiössä.

Maanmittauslaitoksen ohjelma SuomiAreenassa

Maanantai 15.7.

Keskustelutilaisuus: Isännöimme keskustelutilaisuutta teemalla "Löydä ja opi oma maailmanperintösi". Maailmanperintökohteiden merkitystä ja historiaa koskevan keskustelun moderoi Madventures-ohjelmasta tuttu toimittaja Riku Rantala. Keskustelu käydään Porin kaupungintalon pihalla klo 13–14. Tilaisuutta voi seurata myös striimin kautta. Tutustu puhujiin täällä.

Teltalla maailmanperintökohteet-teema. Teltalta jaetaan mm. lippuja keskiviikon retkelle.

Tiistai 16.7.

Torivartti: Raija löytää maailmanperinnön ja kertoo, mitä hän siitä oppii. Raija alias Minna Kivelä hauskuuttaa MTV-lavalla klo 10.20–10.40. Raijan voi tavata myös teltalla lavakeikan jälkeen. Esitystä voi seurata myös striimin välityksellä SuomiAreenaTV:stä. SuomiAreenaTV näkyy myös DNA:n kaapeliverkossa (kanava 265), Digitan antenniverkossa (kanava 29) sekä DNA TV -palvelussa.

Teltan maailmanperintökohteet-teema jatkuu. Teltalta jaetaan mm. lippuja keskiviikon retkelle.

Keskiviikkona 17.7.

Retki Sammallahteen: VisitSammallahdenmäki-retki vie halukkaat Sammallahdenmäen pronssikautiselle hautaröykkiöalueelle Rauman Lappiin. Lippuja retkelle jaetaan teltalla maanantaina ja tiistaina. Lue lisää retkestä.

Suunnistustapahtuma: Maanmittauslaitoksen ja Rastikarhujen SuomiAreenaSuunnistus Porin Isomäen metsässä. Suunnistuksen lähtöajat ovat klo 17.00–18.30. Lue lisää suunnistuksesta.

Teltan maailmanperintökohde-teema viimeistä päivää.

Torstai 18.7.

Teltan teema vaihtuu: loppuviikko esitellään Maanmittauslaitosta ja sen toimintaa. 

Paikalla voi esimerkiksi oppia, miten kiinteistökaupan voi tehdä verkossa ja mitä muuta kiinteistövaihdannan palvelusta on hyvä tietää. Samalla voi kysellä, kuinka maanmittaustoimituksen saa vireille ja miten kartta auttaa perille! Asiantuntija on paikalla koko päivän.

Perjantai 19.7.

Maanmittauslaitos-teema teltalla jatkuu.

 

Piipahda myös teltalla:

MML:n teltan sijainti

 

Nähdään SuomiAreenassa!

 

Seuraa sivujamme ja somessa @Maanmittaus #maanmittauslaitos #maailmanperintö.