Hoppa till huvudinnehåll

Vi klarar oss tillsammans genom att prognostisera

Vi lever i en exceptionell tid. Finlands regering har tagit i bruk beredskapslagen för första gången i vår historia. Vi förbereder oss för dessa exceptionella omständigheter genom prognostisering och expertis. Vi fortsätter vår verksamhet och tillhandahåller våra tjänster så normalt som möjligt.

Vi följer aktivt och regelbundet med hur covid19-virusepidemin utvecklas. Vid behov är vi redo att snabbt anpassa vår verksamhet enligt förändringar i omständigheterna. Detta gör vi i samarbete med jord- och skogsbruksministeriet.

Vi har anpassat vår verksamhet för mars och april. Lantmäteriverkets serviceställen betjänar endast med tidsbeställning fram till 13.4. På så sätt skyddar vi både våra kunder och våra medarbetare. Du kan boka tid till ett serviceställe genom att ringa vår telefontjänst. Webbtjänsterna, telefontjänsten och chattjänsten fortsätter normalt och betjänar dig på vardagar.

Ändringar i ordnandet av förrättningssammanträden

Vi skickar inga nya kallelser till förrättningssammanträden fram till 30.4. Enligt vår nuvarande uppskattning kommer förrättningssammanträden som överenskommits att hållas i mars och april att hållas som vanligt, om färre än 10 sakägare har kallats och om det inte bland dem finns 70 år fyllda personer eller andra som ingår i särskilda riskgrupper. I mån av möjlighet kan sammanträden vid behov hållas utomhus.

Om någon av sakägarna inte kan delta i ett sammanträde eller om det bokade mötesrummet inte är tillgängligt, inställs sammanträdet.

Personalen har övergått till distansarbete

Vid förrättningssammanträden och i serviceställena följer vi anvisningarna från Institutet för hälsa och välfärd om handhygien, vi undviker handskakningar och ser till att hållas på ett tryggt avstånd från varandra. För att trygga vår verksamhet och skydda vår personal har vi övergått till distansarbete fram till 13.4. Alla medarbetare vars arbetsuppgifter tillåter distansarbete arbetar på distans. 

Lantmäteriverket har utfört sina grundläggande uppgifter i över 200 år.  Vi utför olika lantmäteriförrättningar, upprätthåller register, tar fram kartmaterial och forskar i och tillämpar geodata i samhället.

Vi säkerställer funktionen och uppehållet av register som innehåller uppgifter om fastigheter och aktielägenheter – till exempel lagfarts- och inteckningsregistret – även i dessa exceptionella tider. Pålitliga fastighetsdataregister gör det till exempel möjligt att ställa sin fastighet som säkerhet för ett lån.

 

Arvo Kokkonen
generaldirektör

Generaldirektör Arvo Kokkonen

_______________________________________________________________________________________

I Lantmäteriverkets blogg behandlar olika skribenter aktuella ärenden inom Lantmäteriverket. Du kan diskutera ämnet genom att skriva en kommentar till bloggen här nedanför. Kommentarerna granskas innan de publiceras.

Lantmäteriverket

Kommentit

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.

Bloggar