Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsrummet samlar aktuella ämnen

Lantmäteriverkets aktuella webbinnehåll, det vill säga nyheter, artiklar, bloggar och poddar publiceras i fortsättningen i Nyhetsrummet på webbplatsen. Nyhetsrummet ger de aktuella ämnena en plats med mer synlighet på webbplatsen och gör det enklare att hitta dem.

Nyhetsrummet nås direkt från meny högst upp på sidorna samt från förstasidan.

I Nyhetsrummet finns en sökvy där innehåll kan sökas och filtreras enligt innehållstyp och ämnesområde. Ämnesområden är bland annat fastigheter, geografisk information och forskning.

Forskningsnyheter visas även i fortsättningen som en egen listning på webbplatsens forskningssidor. På webbplatsens förstasida och inne i Nyhetsrummet finns forskningsnyheterna i samma listning som nyheter och artiklar.

Lediga platser, evenemang, nyhetsbrevet och tidningarna finns på ny plats

I och med förnyelsen flyttas abonnemangssidan för nyhetsbrevet, lediga platser-sidan och evenemangssidan in under organisationsdelen. Till samma del flyttas också tidigare publicerade nummer av tidningen Fakta om Jorden samt tidigare och kommande nummer av tidningen Positio. Broschyrer som publicerats på webbplatsen finns också på undersidan Tidningar och publikationer.

Egen listningssida för servicemeddelanden

Servicemeddelanden som publiceras på webbplatsen har redan tidigare i vår fått en egen listningssida där meddelanden kan filtreras enligt önskad tjänst. På sidan Servicemeddelanden finns också en länk till applikationsinformation där status för appar och tjänster kan kontrolleras.

Senaste servicemeddelanden