Hyppää pääsisältöön

FGI tutkimusseminaari: Uusi satelliittipohjainen navigointijärjestelmä LEO-PNT – uusimmat simulaatiot

Aika:
8.6.2023 klo 15.15–16.00
Paikka:

Teams tai Vuorimiehentie 5 auditorio

Kohderyhmä:
tutkijat,
paikkatietoalan asiantuntijat
luento
Kuva:
Fabricio Dos Santos Prol
Kuva: Fabricio Dos Santos Prol

Kesäkuun Paikkatietokeskuksen tutkimusseminaarissa vanhempi tutkija Fabricio Dos Santos Prol kertoo uudesta tutkimuksesta navigointiin liittyen. 

LEO-PNT on uusi navigointikonsepti, jossa on lukuisia etuja verrattuna perinteisiin GNSS-satelliitteihin. LEO-satelliitit tarjoavat paremman geometrisen kattavuuden ja paremman signaalin vastaanottotehon. Näillä toimenpiteillä parannetaan PNT-ratkaisuja haastavissa ympäristöissä ja siksi LEO-PNT voi olla navigoinnin tulevaisuuden teknologia. Tässä esityksessä kuulet viimeisimpiä kehityspolkuja liittyen LEO-satelliitteihin perustuvan navigointijärjestelmän rakentamiseksi.

Paikkatietokeskuksen tutkimusseminaarit ovat kuukausittainen tapahtuma, jossa talon omat sekä vierailevat tutkijat kertovat mielenkiintoisista tutkimusaiheistaan. Seminaarisarja on kaikille avoin, eikä sinne tarvitse erikseen ilmoittautua. Tapahtumaan voi osallistua etänä (Teams-linkki) tai Vuorimiehentie 5 auditoriossa, joka sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Esitykset ovat englanniksi.
 

Paikkatieto
Tutkimus

Tulevat tapahtumat