Töihin kaukokartoituksen ja fotogrammetrian osastolle

Paikkatietokeskuksen kaukokartoituksen ja fotogrammetrian osasto hakee opiskelijoita ja vastavalmistuneita kesätöihin, kokopäivätyöhön tai diplomityöhön kehittämään liikkuvan keilauksen algoritmeja ja ohjelmistoja. Haku päättyy 20.2.2018.

Keitä olemme?

Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus FGI on paikkatietoalan asiantuntija- ja tutkimuslaitos Kirkkonummen Masalassa. Teemme kartoitusalan mittaus- ja tutkimustyötä yhteistyössä yliopistojen ja tutkimuslaitosten, julkisyhteisöjen ja yritysten kanssa maailmanlaajuisesti. Paikkatietokeskuksen kaukokartoituksen ja fotogrammetrian osastolla keskitymme nykyaikaisten kaukokartoitusmenetelmien ja -sensoreiden kehittämiseen. Osaston toimintaperiaatteena on kansainvälisen tason huippututkimus ja käytännön vaikuttavuuden luominen huippututkimuksen avulla.

Liikkuvan laserkeilauksen markkinat kasvavat Euroopassa noin 30 % vuodessa. Liikkuva laserkeilaus on avainteknologia mm. itseajavissa autossa, droneissa ja Street View-kartoissa. Olemme osa teknologiamurrosta.

Haemme uusia työntekijöitä (opiskelijoita, juuri valmistumassa olevia, juuri valmistuneita) yhdessä yhteistyökumppanimme Terrasolid Oy:n kanssa. Terrasolid on suomalainen, maailman johtava laserkeilausohjelmistojen tekijä.

Keihäänkärkemme tutkimuksessa ja bisneksessä ovat:

 • Koordinoimme Suomen Akatemian Laserkeilauksen huippuyksikköä (www.laserscanning.fi),
 • Tutkimme sensoreita ja niiden suorituskykyä lennokeista (www.dronefinland.fi),
 • Johdamme Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen hanketta pistepilviekosysteemeistä (COM-BAT, www.pointcloud.fi, twitterissä @pointcloudfi)
 • Tutkimme itseajavien autojen (perustuvat liikkuvaan laserkeilaukseen) algoritmeja ja sensoreita
 • Tutkimuksesta on syntynyt viimeisen 3 vuoden aikana yli 5 spin-offia
 • Olemme tehneet yhteistyötä Terrasolid Oy:n kanssa noin 20 vuotta. Terrasolid on maailman johtava alan ohjelmistoyritys.

Keitä haemme?

Haemme yhteistyössä Terrasolid Oy:n kanssa uusia talentteja. Etsimme henkilöitä, joilla on halua ja potentiaalia kehittyä huipulle osaksi tutkimusryhmäämme ja/tai halua tulla maailmanluokan koodariksi Terrasolid Oy:ssä. Etsimämme henkilöt ovat kiinnostuneita algoritmeista ja ohjelmoinnista, ja pystyvät hyvässä ohjauksessa kehittymään ja luomaan uutta tietoa ja osaamista. Tehtävät liittyvät liikkuvan laserkeilauksen datan analysointimenetelmiin.

Mitä odotamme sinulta?

 • kiinnostusta esimerkiksi seuraavista
 • automaatiotekniikka ja robotiikka, uudet sensorit (ELC,SCI,ENG)
 • tietojenkäsittely, laskennallinen tekniikka, signaalinkäsittely, hahmontunnistus (ELEC,SCI)
 • maanmittaustieteet (ELEC, SCI, ENG)
 • kiinnostusta tutkimustehtäviin tai ohjelmointitehtäviin sekä uuden luomiseen
 • lahjakkuutta (kykyä oppia nopeasti, harrastuneisuutta tms.)
 • kykyä itsensä kehittämiseen
 • kiinnostusta datan käsittelyyn
 • menestyminen kansallisissa tai kansainvälisissä kilpailuissa matematiikan, fysiikan tai tietotekniikan alalla lasketaan eduksi
 • toivomme, että osoitat kyvykkyytesi/lahjakkuutesi harrastuneisuuden, kiinnostuksen tai menestyksen kautta.

Palkkaus

2000–2500 €/kk (ei vielä valmistuneet) tai sopimuksen mukaan. Palkkaus määräytyy tehtävän vaativuuden ja henkilön kokemuksen ja osaamisen (mm. vuosikurssin/opintosuoritusten) mukaan. Parhaille pyritään tarjoa-maan mahdollisuus pitkäaikaiseen jatkoon.

Aloitusaika ja kesto

Tehtävässä voi aloittaa sopimuksen mukaan. Tehtävän kesto sopimuksen mukaan. Tarjoamme lupaaville osaajille jatkomahdollisuuksia.

Edut

Tarjoamme kahden organisaation edut (FGI ja Terrasolid Oy): mukavan, kansainvälisen ja alalla arvostetun työyhteisön, monipuoliset ja haasteelliset työtehtävät, joustavan työajan, mahdollisuuden etätöihin, työnan-tajan osin tukeman lounaan sekä mahdollisuudet osaamisesi kehittämiseen.

Tehtävän hakemus

Toimita hakemus, ansioluettelo ja opintosuoritusote sähköpostitse osoitteeseen heli.honkanen(a)maanmittauslaitos.fi. Viimeinen hakupäivä on 20.2.2018. Teemme sopivien hakijoiden ilmaantuessa ensimmäisiä haastatteluja jo viikolla 7.

Lisätietoja tehtävästä

Juha Hyyppä, prof. juha.coelasr(a)gmail.com (FGI)
Antero Kukko, prof. antero.kukko(a)nls.fi (FGI)
Arttu Soininen, arttu(a)terrasolid.fi (Terrasolid)
Kimmo Soukki, kimmo.soukki(a)terrasolid.com (Terrasolid)

Työpaikan yhteystiedot

Paikkatietokeskus FGI, Maanmittauslaitos Geodeetinrinne 2 04320 Masala, Kirkkonummi
www: http://www.fgi.fi, www.laserscanning.fi

Terrasolid
Upseerinkatu 3 C
02600 ESPOO
http://www.terrasolid.com