Paikkatietoasiantuntija Claudia Bergroth

Claudia Bergroth

Claudian työtehtävistä moni liittyy eurooppalaiseen INSPIRE-direktiiviin, joka raamittaa paikkatietojen yhteiskäytön periaatteet EU-maissa. Työpäivät koostuvat muun muassa sidosryhmien tapaamisista, erilaisten esitysten pitämisestä ja valmistelusta sekä koulutusten ja muiden tapahtumien järjestämisestä.

− Pidän työstäni erityisesti siksi, että sen voi aidosti sanoa olevan näköalapaikka paikkatietoalalle niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Työtä tehdään paljon yhteistyössä ministeriöiden, valtion muiden organisaatioiden ja ulkomaisten kollegojen kanssa. Lisäksi meillä on ihan mahtava porukka! Kaikki ovat tosi innostuneita työstään, se varmaan heijastuu myös porukan sisällä, Claudia kertoo.

Claudia on opiskellut Helsingin yliopistossa maantiedettä, erikoistumisalanaan geoinformatiikka. Hän kertoo paikkatietokärpäsen purreen jo lukiossa maantiedon kurssilla, kun tunnilla katsotussa videosarjassa Helsingin yliopiston geoinformatiikan apulaisprofessori kertoi paikkatiedoista ja sen mahdollisuuksista.

Claudia on työn ohessa suorittanut opintojaan loppuun, ja hän kehuu Maanmittauslaitosta esimerkilliseksi työpaikaksi siinä, miten helposti työn ja opintojen yhdistäminen on sujui. Osa-aikaisuuden lisäksi joustavat työajat ja monipaikkainen työ ovat helpottaneet opiskelua huomattavasti.

− Opintojani on tuettu täällä tosi hyvin. Kun on etätyöhön mahdollisuus, olen voinut tehdä töitä yliopistoltakin käsin niin, että olen käynyt vaikka kirjastossa tekemässä työjuttuja ja sitten palannut luennoille.