Johtava sovellusasiantuntija Jakob Ventin

Jakob Ventin

Niinhän se usein menee, että opiskelee jotain ja sitten tekee jotain muuta työkseen. Näin kävi Aalto-yliopistossa geomatiikkaa (nyk. geoinformatiikka) opiskelleelle Jakob Ventinille, mihin hän on oikeastaan ollut oikein tyytyväinen. Toki paikkatieto on ollut vahvasti läsnä sekä opinnoissa että nykyisessä työssä.

− Työskentelen Maanmittauslaitoksen sovelluspalveluissa tavallaan kahdessa eri roolissa. Ensinnäkin olen sovellusvastaavana karttakuvapalveluissa, mikä tarkoittaa niin sanottujen back end -taustajärjestelmien ylläpitoa ja kehittämistä. Suurimmaksi osaksi toimin kuitenkin projektipäällikön roolissa, missä pääsen viemään karttakuvapalveluja eteenpäin kehittämisprojekteissa, Jakob kertoo.

Jakob on työskennellyt Maanmittauslaitoksessa valmistumisestaan asti ja viihtynyt muun muassa siksi, että työkulttuuri on uudistusmyönteinen ja ihmiset saavat asioita aikaiseksi. Etenkin projektitoiminta on Jakobin mielestä Maanmittauslaitoksessa hyvällä mallilla.

− Täällä ihmiset ovat osaavia ja sitoutuneita työhönsä, mitä kautta työhön tulee iloa. Pääsemme myös tekemään sellaisia sovelluksia, joilla on yhteiskunnallista vaikuttavuutta, toteaa Jakob.

− Se että Maanmittauslaitoksessa työ ei ole niin aikaan ja paikkaan sidottua, on myös hyvä juttu tässä vaiheessa elämää, kun perheessä on pieniä lapsia, hän lisää.