Ohjeita kirjoittajille

Mikä on Positio?

Positio kertoo paikkatietotekniikan uusista mahdollisuuksista ja pitää lukijansa alan kotimaisen ja kansainvälisen kehityksen tasalla. Lehti on tietokanava paikkatietotekniikan tuottajille, käyttäjille, sovellusten suunnittelijoille ja rakentajille.

Positio on tarkoitettu kaikille paikkatietotekniikan käyttäjille, paikkatiedon tuottajille, ohjelmisto- ja laitteistotoimittajille sekä alan opettajille ja opiskelijoille.

Haluatko kirjoittaa Positioon?

Ota yhteyttä päätoimittajaan: Riikka Kivekäs, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi, niin sovitaan yksityiskohdat.

Määräajat aineiston toimittamiselle ja lehtien ilmestymisajat voit tarkistaa ilmestymisaikataulusta.

Vinkkejä kirjoittamiseen

Teksti: Jutun pituus on joko yksi sivu eli noin 3000 merkkiä tai kaksi sivua eli noin 5000 merkkiä. Poikkeustapauksissa voidaan julkaista myös kolmen sivun juttuja (noin 7000 merkkiä), joista on sovittava päätoimittajan kanssa erikseen. Kirjoita selkeää ja täsmällistä kieltä. Muista selittää erikoissanasto ja termit. Toimita teksti Word-tiedostona (doc/docx), RTF-tiedostona tai txt-tiedostona. Voit nostaa sitaatteja, lisätietoa tai kiinnostavia yksityiskohtia tietolaatikkoon. Kuvale tietolaatikon sisältö tekstin lopussa siten, että se selkeästi erottuu muusta tekstistä.

Kuvat: Toimita artikkeliin kuvat tiff-, eps-, jpg- tai png-formaatissa (ei tekstidokumenttiin liitettyinä). Sopiva resoluutio on 300 dpi. Muista kirjoittaa kuvateksti ja ilmoittaa kuvaajan nimi. Varmistathan, että kaikilta kuvissa esiintyviltä henkilöiltä on lupa kuvan esittämiseen sekä paperi- että verkkolehdessä. Mikäli haluat meidän etsivän kuvat juttuusi, ilmoita siitä aineiston toimituksen yhteydessä. Kuvat voivat olla myös taulukoita, kaavioita tai karttoja.

Kirjoittajan esittely: Liitä mukaan kirjoittajan esittely, jossa kuvailet missä yrityksessä olet töissä, mikä on tehtäväsi ja miksi juuri sinä kirjoitat jutun aiheesta. Kirjoittajaesittelyyn lisätään myös sähköpostiosoitteesi muodossa etunimi.sukunimi@OmaOrganisaatio.fi (sähköpostiosoitteessa ei mainita nimeäsi). Mikäli et halua sähköpostiosoitettasi julkaistavan, ilmoita siitä aineiston toimituksen yhteydessä.

Julkaisu verkkosivuilla: Lehden artikkelit julkaistaan Positio-lehden verkkosivuilla, josta ne jaetaan myös sosiaalisessa mediassa (Positio-lehden Twitter). Mikäli et halua artikkelia (tekstiä tai kuvaa) julkaistavan verkossa, ilmoita siitä aineiston toimituksen yhteydessä.

Kysymyksiä: Mikäli sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä päätoimittajaan riikka.kivekas@maanmittauslaitos.fi tai Position sähköpostiin positio@maanmittauslaitos.fi.