Hyppää pääsisältöön

Pääkirjoitus: Onnen hetkiä ladulla

Maisemakuva, jossa näkyy hiihtäjien silhuetti ja auringonlasku.

Oli kiireinen keskiviikko. En ollut ehtinyt ulos muutamaan päivään. Pitkät työpäivät olivat täynnä kokouksia, ja lehteäkin piti yrittää kursia kokoon. Ahdistus kaikista tekemättömistä tehtävistä kivisti sydänalaa, ja vain kiukuttelin läheisilleni, vaikka he eivät olleet tehneet mitään väärää. Päätäkin särki.

Silloin tajusin. Jos haluan saada oloni paremmaksi ja hommat tehtyä, minun on pidettävä tauko. Ilman sitä hakkaan vain päätäni seinään, mitään ei tule valmiiksi ja läheisetkin kärsivät.

Ikkunasta näkyvä latu houkutteli hiihtämään. Mies lupasi hoitaa lapset, ja minä laitoin sukset jalkaan. Äänikirja korviin ja aikaa vain itselleni.

Hiihtelin rauhassa eteenpäin. Jossain vaiheessa auringonlasku värjäsi maiseman. Oli pakko kaivaa kännykkä esiin ja ottaa kuva. Yllä olevasta kuvasta saat sinäkin pienen väläyksen siitä hetkestä.

Parin tunnin päästä palasin kotiin. Samaan aikaan pizzakuski toi pizzat kotiin ja mies oli lämmittänyt saunan. Olin onnellinen ja mieli lepäsi. Kannatti taas lähteä liikkumaan ulos luontoon.

Luonto on tuonut monelle meistä onnen ja rauhan korona-arjen keskellä. Niin minullekin. Hiljaiset reitit kaupungeissa, arkiset retket lähiympäristöön ja hämärä hetki mökkisaunassa ovat nousseet arvoon arvaamattomaan.

Vuosi sitten maailma muuttui – enemmän kuin silloin uskoimmekaan. Nyt on aika lukea siitä, mitä kaikkea se on meille opettanut, ja toisaalta miten voimme lisätä hyvinvointia valitsemalla hiljaisemmat luontopolut ja puhtaammat asuinalueet.

Poikkeusoloista huolimatta toivon sinulle antoisia lukuhetkiä ja onnellisia retkiä lähiluonnossa!

Riikka Kivekäs
Päätoimittaja

Palaa lehden sisällysluetteloon