Hyppää pääsisältöön

Kun aika on – Tietoa Maasta -lehti uudistuu

Tietoa Maasta 4/2020

Arvoisa lukijamme, käsissäsi on viimeinen painetuksi lehdeksi tuotettu Tietoa Maasta. Siirrymme ensi vuonna uuteen aikakauteen, kun lehtikonseptiin tuotettu sisältö julkaistaan Maanmittauslaitoksen nettisivuilla. Julkaisemme edelleen ajankohtaisia uutisia, artikkeleita, blogeja ja haastatteluja maanmittaus- alasta ja omasta toiminnastamme –  uudistetussa sähköisessä muodossa.

Yli 25-vuotias Tietoa Maasta -brändi on arvokas ja strategiamme mukainen. Viestintämaailma on näinä vuosikymmeninä muuttunut merkittävästi. Haluamme tavoittaa lukijamme ajantasaisesti ja kattavasti sekä keskustella kanssanne ajankohtaisista aiheista. Lehtemme on vuosien saatossa palvellut myös koululaisia ja opiskelijoita. Yhä useammat oppimateriaalit ovat siirtyneet verkkoon, joten on tullut hyvä aika uudistukselle.

Vuosi 2020 on ollut ennennäkemätön kaikille kansalaisille ja virastoille sekä toimialoille ja yrityksille. Pääjohtaja Arvo Kokkosen sanoin tämä täysin poikkeuksellinen vuosi ei ole perustehtäväämme muuttanut. Olemme huolehtineet maanmittaustoimitusten ja kirjaamistehtävien suorittamisesta, eri rekisterien ylläpitämisestä, korkeatasoisesta tutkimuksesta, toimivien tietojärjestelmien ylläpidosta, uusimisesta ja kehittämisestä läpi poikkeuksellisten aikojen. 

Ainoa pysyvä asia on muutos  –  myös Maanmittauslaitos uudistaa organisaatiotaan entistä palvelulähtöisemmäksi. Kehitämme tapaamme tehdä yhteistyötä, jotta voimme tarjota asiakkaillemme laadukkaita ja turvallisia palveluita. Juuri nyt onkin oivallinen aika uudistaa tapaamme kertoa toiminnastamme ja maanmittausalan ajankohtaisista aiheista.

Tässä numerossa kerromme, miten Maanmittauslaitos on ollut yksi ensimmäisistä julkishallinnon datan avaajista ja miten jatkamme avoimuuden edistämistä sovelluskehityksessä. Uuden maastotietojärjestelmän alustana käytetään julkishallinnolle uraauurtavasti avoimeen lähdekoodiin pohjautuvia teknologioita.

Koska kyseessä on historiallinen numero, pitkäaikainen päätoimittajamme Pirkko Yliselä esittelee valittuja paloja lehden aikaisemmilta vuosikymmeniltä.

Tuotamme ensi vuonna ajankohtaista ja monipuolista tietoa Maasta ja Maanmittauslaitoksesta teille arvoisat asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme. Lämpimästi tervetuloa Tietoa Maasta-aiheiden pariin nettisivuillemme. Suunnistusohjeet uuteen sisältöön löydät lehden takakannesta.


Vuoden 2020 lähestyessä loppuaan toivotamme teille rauhaisaa joulunaikaa sekä onnea ja menestystä vuodelle 2021! 


Maija Ilvonen Maija Ilvonen on Maanmittauslaitoksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja.
Päätoimittaja
 

Takaisin sisällysluetteloon.