Hyppää pääsisältöön

Uusi arki vaatii uusia tapoja kohdata

Tietoa Maasta 3/2020

Aloitin viestintä- ja vastuullisuusjohtajan virassani 1. kesäkuuta. Koronakevään jälkimainingeissa en voinut tavata kasvokkain – saati kätellen tervehtiä – suurinta osaa uusia kollegoitani. Olemme uuden asiakkuusjohtaja Susanne Hellmanin kanssa sisäistäneet valtavan määrän uutta tietoa verkon yli. 

Maija Ilvonen on Maanmittauslaitoksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja.

Olen tehnyt 15 vuoden ajan viestinnän johtotehtäviä, mutta ensimmäistä kertaa toimin lehden päätoimittajana. Lehden tekemisen sydän on osaava ja ammattitaitoinen toimitussihteeri Eija Tynnilä, joka koordinoi artikkelit ja koko paketin julkaisukuntoon. Kesäkuussa ilmestynyt Tietoa Maasta -numero syntyi koronakriisin kriittisinä hetkinä kokonaan etäyhteyksin. Tämän numeron tuottamisen aikana maailma on jälleen eri asennossa – elämme muuttuvien ohjeistusten ja rajoitusten aikaa.

Syksyn koronatilanteen arvioiminen ja ennakoiminen on ollut vaikeaa, joten päätimme jo alkukesällä perua perinteikkäät Paikkatietomarkkinat marraskuulta. Työntekijöiden, osallistujien ja yhteistyökumppaneiden turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Uusi normaali vaatii tottumista ja uusia tapoja kohdata.

Tässä numerossa kerromme Maanmittauslaitoksen vastuullisuustyön kehittämisestä ja yhteistyösuunnitelmista asiakkaiden ja sidosryhmien suuntaan. Kerromme myös, miten teemme palveluistamme saavutettavia ja kehitämme asiakaskokemusta ja ekosysteemejä. Teemme tilannekatsauksen yhteiskunnallisesti merkittävään projektiin – huoneistotietojärjestelmään – Kiinteistöliiton ja sähköisen asuntokaupan näkökulmista.

Tietoa Maasta on Maanmittauslaitoksen asiakaslehti. Viestinnällisen näkökulman lisäksi haluamme kytkeä lehden suunnitteluun ja tuotantoon vahvasti digi-, asiakkuus- ja ekosysteemiulottuvuuden. Lehtemme uudistuu ensi vuonna ja palvelemme sidosryhmiämme entistä paremmin.

On hienoa saada tämän lähes 30-vuotiaan julkaisun päätoimittajuus edeltäjältäni viestintäjohtaja Pirkko Yliselältä. Onneksi saamme pitää Pirkon vielä organisaatiossa Struven ketjun maailmanperintökoordinaattorina ja Tietoa Maasta -lehden sisältökumppanina.

Tämä lehti on toimitettu ja tuotettu Teille Arvoisat Asiakkaamme ja Yhteistyökumppanimme – koska olette meille äärimmäisen tärkeitä.

 

Turvallista syksyn jatkoa arvoisat lukijamme!

 

Maija Ilvonen
Päätoimittaja

Takaisin sisällysluetteloon.