Puhujat

Perttu PölönenPerttu Pölönen

Perttu Pölönen on keksijä, yrittäjä ja säveltäjä. Hän on voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun ja opiskellut tulevaisuuden teknologioita Singulariteetti-yliopistossa NASAn tutkimuskeskuksessa.

Vuonna 2014 hänet palkittiinkin Slushissa Suomen luovimpana ja joulukuussa 2018 MIT Tech Review nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa.

Paikkatietomarkkinoiden keynote -puheenvuorossaan Pölönen pohtii paikkatiedon ja sen hyödyntämisen tulevaisuutta.

Anni LaurilaAnni Laurila

Anni Laurila on nuori kansainvälistä uraa tehnyt arkkitehti, joka ylittää perinteisiä rajoja tuodakseen ratkaisuja maailmanlaajuisiin haasteisiin. Hänen erikoisalaansa on kaupunkialueiden ja rakennusten potentiaalin löytäminen sekä niiden tulevaisuuden turvaaminen suunnitteluratkaisujen avulla.

Paikkatietomarkkinoilla Laurila luo katseen paikkatiedon hyödyntämiseen erityisesti ilmastonmuutoksen näkökulmasta.   

 

SaarentausJuha Saarentaus

Geowisen toimitusjohtaja Juha Saarentaus on innovatiivisesta otteestaan tunnettu IT-alan konkari, joka on uransa aikana johtanut useita tiimejä ja yrityksiä. Jo parinkymmenen vuoden ajan hän vienyt paikkatietoalaa eteenpäin tuomalla kentälle menestyviä paikkatietopalveluita ja alan ohjelmistoratkaisuja.

Paikkatietomarkkinoiden puheenvuorossaa Saarentaus keskittyy erityisesti avaruudesta saatavan datan tehokkaaseen hyödyntämiseen.

 

Timo RyyppöTimo Ryyppö

Ilmatieteenlaitoksen ryhmänjohtaja Timo Ryyppö on pitkän linjan sää- ja satelliittiasiantuntija.

Paikkatietomarkkinoiden puheenvuorossaan hän luo katsauksen Ilmatieteenlaitoksen ylläpitämän Arktisen avaruuskeskuksen toimintaan. Yhteiskunnallisesti tärkeä keskus vastaanottaa dataa ylilentävistä satelliiteista tarjoten palveluita suomalaisen yhteiskunnan ja kansainvälisen käyttäjäkunnan käyttöön.

 

Elina Hiltunen
Elina Hiltunen

Futuristi Elina Hiltunen on rohkea tiedevaikuttaja, jolla on näkökulmaa niin liike-elämään kuin tieteeseenkin. Tulevaisuudentutkija-tietokirjailija luo Paikkatietomarkkinoiden tiistaina katseen niin tulevaisuuden suuntaviivoihin kuin nykyhetkeenkin.

 

 

Heta Heiskanen

 


Heta Heiskanen

Ympäristöministeriön tuore erityisasiantuntija Heta Heiskanen on luonut uraa tutkijana ympäristönsuojelun kentällä. Vaikuttava puhuja on tarkastellut ilmastoa laajasti niin ihmisoikeuksienkin kuin konfliktienkin kannalta.

Paikkatietomarkkinoilla Heiskanen pureutuu ilmastonsuojeluun erityisesti paikkatiedon tutkimuksen kulmasta.

 

Irma Lähetkangas
Irma Lähetkangas

Ylijohtaja Irma Lähetkangas on viihtynyt paikkaan liittyvien asioiden parissa Maanmittauslaitoksessa jo vuosikymmeniä.  Loppupuheenvuorossaan Irma Lähetkangas pohtii, mistä löytää eväät ilmastotiedon yhteiseen hallintaan ja hyödyntämiseen,  voiko paikkatieto ja Paikkatietoalusta olla tuomassa helpotusta työhön?