Hyppää pääsisältöön

Kirjaamispäällikkö Sanna

Sanna Ranta

Kirjaamispäällikkö Sannan työhuone on Kajaanissa, mutta 35 alaisen esimiehenä hän matkustaa Ylivieskasta Ivaloon ulottuvalla alueella, esimerkiksi pitämässä kehityskeskusteluja.

– Työssäni tarvitaan hyvää psykologista silmää. Tärkeää on myös tuntea työn sisältöön liittyvät lait ja käytännöt, Pohjois-Suomen vastuualueen kirjaamispäällikkö sanoo.

Sanna toimii kaikkien Maanmittauslaitoksen päälliköiden tavoin ammattimaisena esimiehenä. Kun hallinnollisilta tehtäviltä jää aikaa, Sanna tekee substanssityötä lainhuutojen ja kiinnitysten parissa.

– Työ Maanmittauslaitoksen kiinteistöjen kirjaamisasioiden parissa on hyvin spesifiä. Tämä työ olisi arvokasta kokemusta esimerkiksi juristille, sillä täällä kertyy kokemusta lainhuudoista ja kiinteistöjen kiinnityksistä, jota ei opiskeluista tai auskultoinnista nykyään saa, Sanna toteaa.

Sanna valmistui vuonna 2005 oikeustieteen kandidaatiksi, minkä jälkeen hän auskultoi Lapin käräjäoikeudessa ja työskenteli asianajopuolella ja pankissa lakimiehenä. Maanmittauslaitoksessa Sanna aloitti vuonna 2009.

– Parasta Maanmittauslaitoksessa ovat työkaverit. Täällä työtä saa tehdä niin juristien kuin insinöörien kanssa, ja näkökulmia riittää joka suunnasta, kertoo Sanna.