Hyppää pääsisältöön

Avoin tiede ja julkaiseminen

Maanmittauslaitos on sitoutunut tutkimuksen ja tieteen avoimuuden edistämiseen. Maanmittauslaitoksen avoimen tieteen politiikassa on 23.8.2018 annettu laitoksen periaatteet ja suositukset avoimelle julkaisemiselle, niiden rinnakkaistallentamiselle sekä tutkimusaineistojen tallentamiselle ja lisenssoinnille.

Lue lisää Avoimen tieteen politiikastamme

Tiedejatutkimus.fi -palvelu

Maanmittauslaitoksen julkaisuja voi tarkastella kansallisessa Tiedejatutkimus.fi -palvelussa. Palvelusta näet tietoja myös muiden suomalaisten tutkimusorganisaatioiden julkaisuista.

Tiedejatutkimus.fi -palvelu näyttää tietoja VIRTA-julkaisutietovarannosta, joten palvelussa on näkyvissä ajantasainen tieto Maanmittauslaitoksen julkaisuista.

Siirry Tiedejatutkimus.fi -palveluun.

Rinnakkaistallenteet HELDA:ssa

Maanmittauslaitoksen sähköinen rinnakkaistallennuspalvelu on osa Helsingin yliopiston digitaalista arkistoa HELDA:a. Sen tarkoituksena on lisätä Maanmittauslaitoksen tutkimusjulkaisujen ja ammatillisten julkaisujen näkyvyyttä, käyttöä ja vaikuttavuutta. Tarjoamme julkaisujemme avoimen saatavuuden Maanmittauslaitoksen oman avoimen julkaisuarkiston kautta.

Siirry avoimeen Maanmittauslaitoksen HELDA-julkaisuarkistoon

Lue lisää avoimesta tieteestä ja tutkimuksesta Suomessa