Käyttöliittymät ja paikkatietoratkaisut
Innovatiivisten paikkatiedon palveluratkaisujen kehittäminen eri tarkoituksiin ja eri käyttäjäryhmille on tämän tutkimusryhmän työn ydintä.
Innovatiivisten paikkatiedon palveluratkaisujen kehittäminen eri tarkoituksiin ja eri käyttäjäryhmille on tämän tutkimusryhmän työn ydintä.
Projektin tavoitteena on suurien aineistojen muuntaminen olemassa oleviin tiedonhallintajärjestelmiin sopiviksi.
Projektissa kehitettiin prototyyppi, jossa paikkatietoa toimitetaan tietokannasta harmonisoinnin ja tosiaikaisen yleistyksen kautta mobiiliin laitteeseen.
Projektin (FP7) tavoitteena on kehittää multimodaalisia paikkatietosovelluksia, jotka auttavat erityisryhmien paikkatiedon hyödyntämisessä.
MenoMap II -projektissa tarkastellaan mahdollisuuksia luoda uudenlaisia karttaperustaisia vapaa-ajan palveluita luonnossa liikkujien tarpeisiin.
Tutkimuksessa selvitetään, kuinka korkeusmallien virheitä voidaan mitata, kuvata ja mallintaa.
Luonnonvarariskien hallinta GeoIT-ratkaisuilla (LuHaGeoIT) -hankkeen tavoitteena on edesauttaa avoimempaa tiedonkulkua ilmastomuutostutkimuksesta.
Perusmaastotietojen kokonaisuus Suomessa käsittää kahden tuottajatahon aineistoja, toisaalta Maanmittauslaitoksen tuottaman kokonaisuuden ja toisaalta
Projektissa tutkitaan uusia tapoja käyttää laserkeilauksista saatua maanpinnan korkeusdataa.
Tämän Tekes-projektin tavoitteena on tutkia monikanavajulkaisemisen tekniikoiden ja periaatteiden hyödyntämistä luonnossa liikkujan tarpeisiin.
Quick-GC -projektissa kehitetään laskentamenetelmiä nopeaan paikkatietojen analysointiin lähtötietoina käytettävien aineistojen ollessa erittäin suuria.
Hankkeen tavoitteena on paikkatiedon infrastruktuurin edistäminen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.
Laskenta on nopeasti kehittymässä internetin yli hajautetuksi.
RDA-ArrayDB-projektissa arvioimme kahta taulukkopohjaista tiedonhallintajärjestelmää käyttäen kansallisia paikkatietoaineistoja. Havainnollistamme myös, kuinka näillä järjestelmillä tallennetaan ja haetaan moniulotteista paikkatietoa ja kuinka niiden avulla suoritetaan yksinkertaisia paikkatietoanalyyseja.
Tutkimuksen tavoitteena on pystyttää koordinaatisto-, skeema- ja yleistysmuunnoksen pilottipalvelut, joita paikkatietosektorin toimijat voivat testata.
Ontologiatutkimus tarjoaa formaalin lähestymistavan semanttisen yhteiskäyttöisyyden parantamiseksi.
MMEA tutkimuskonsortion tavoitteena on kehittää uusia välineitä ja menetelmiä ympäristön mittaukseen ja seurantaan päätöksenteon tueksi, jotka houkutt