Kiinteistötunnuksen selvittäminen

Kiinteistötunnus on avain kiinteistön tietoihin, joten se on hyvä selvittää ennen kuin otat yhteyttä Maanmittauslaitokseen. Kiinteistötunnus on muotoa xxx-yyy-nnnn-zzzz, esimerkiksi 092-416-11-123. Kiinteistötunnuksen näkee kiinteistöä koskevista otteista, kuten kiinteistöveropäätös tai lainhuutotodistus.

Voit hakea kiinteistötunnuksen myös oheisen kartan avulla:

  • Siirry haluamaasi paikkaan kirjoittamalla Hae-kenttään paikannimi, osoite tai kiinteistötunnus.
  • Kun haet osoitteella, kirjoita Hae-kenttään kadunnimi ja osoitenumero sekä kunta, esim. Bendbyntie 5, Parainen. Voit hakea myös pelkällä nimellä ilman osoitenumeroa.
  • Jos samalla nimellä löytyy useampia paikkoja tai osoitteita, voit sulkea hakutulosten listan oikeassa yläkulmassa olevasta ruksista.
  • Voit liikuttaa karttaa raahaamalla, kun painat samaan aikaan hiiren vasenta painiketta.
  • Voit lähentää ja loitontaa karttaa vasemmalla olevista +- ja - -merkeistä.
  • Tunnukset tulevat näkyviin, kun siirryt kartassa riittävän lähelle (+-merkin alapuolella ylin tai toiseksi ylin taso).

Myös Karttapaikalla ja Paikkatietoikkunassa

Kiinteistön rajat ja tunnukset näet myös Karttapaikalta tai Paikkatietoikkunasta. Voit myös tulostaa kartan, jossa näkyvät kiinteistörajat.

Karttapaikalla liiku kartalla kohteeseen ja aseta mittakaavaksi 1:4000 tai 1:2000. Sen jälkeen valitse 'Asetukset' > rasti ruutuun 'Kiinteistöjaotus'. Klikkaa 'Ota käyttöön'.

Paikkatietoikkunassa valitse karttatasot > kiinteistöt > kiinteistöjaotus sekä kiinteistötunnukset. Siirry kohteeseen Haku-toiminnolla.

Asiasanat: