Hyppää pääsisältöön

Ratatoimitus Mäntyluoto-Pori radalla rataosalla Mäntyluoto-Ulasoori

Toimitusnumero
2014-474795
Toimituslaji
Ratatoimitus
Kunta
Pori

Taustaa

Liikennevirasto on 14.4.2014 saapuneella hakemuksella pyytänyt Maanmittauslaitosta tekemään tarvittavat maanmittaustoimitukset valtiolle kuuluvien rautatiealueiden tarkan ulottuvuuden määrittämiseksi. Sivun oikeassa laidassa on linkkejä asiaan liittyviin julkaisuihin.

Toimituksen tarkoitus

Toimituksen ensijaisena tarkoituksena on nykyisen rautatiealueen rajojen selvittäminen. Toimituksen kohteena oleva rataosa on sivun oikeassa reunassa olevasta kartasta. Ratakiinteistöt on muodostettu 1890-luvun lopusta lähtien suoritetuissa pakkolunastus- ja lunastustoimituksissa. Tämän jälkeen rajamerkkejä on hävinnyt rautatiealueen rajoilta.

Sivun oikeassa laidassa linkki liitetiedostoon, jossa on esimerkki 1890 luvun pakkolunastuskartasta.

Maastotyöt

Toimituksen maastotyön suorittavat maanmittauslaitoksen kartoittajat. Maastotöiden yhteydessä mitataan kaikki rautatiealueen rajaa ja siitä lähteviä rajoja osoittavat rajamerkit, Hävinneiden alkuperäisten rautatiealueen rajamerkkien paikalle rakennetaan uudet rajamerkit. Rautatiealueen rajaan päättyvien poikittaisrajojen rajapisteisiin rakennetaan muovipaalut. Samassa yhteydessä mitataan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten myös sellaiset alueet, joissa nykyiset ratarakenteet ylittävät rautatiealueen rajan.

Aikataulu

Toimituksen maastotyöt on aloitettu syksyllä 2014. Maastotöiden valmistuttua laaditaan toimituskartta ja pidetään toimituskokous, johon kutsutaan erikseen ne maanomistajat, joita toimitus koskee. Kokouksessa käsitellään maastomittausten perusteella tarpeellisiksi havaitut toimenpiteet, kuten rajankäynnit. Toimituksen kustannuksista vastaa Liikennevirasto.

Yhteystiedot

Lisätietoja maastotöistä voi kysyä maanmittausteknikko Matti Haulalta, puh 040 531 8111

Lisätietoja toimitusmenettelystä voi kysyä toimitusinsinööri Pentti Nevalaiselta, puh 040 531 8103

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).