Hyppää pääsisältöön

Yleisen alueen lohkominen, Vanhatie, Pajatie, Jokitie

Toimitusnumero
2022-699737
Kunta
Tammela

Toimituksessa asemakaavaan kaduksi merkitty alue muodostetaan Tammelan kunnalle yleiseksi alueeksi. Toimituksen hakijana on Tammelan kunta.

Toimitus koskee Vanhatien, Pajatien ja Jokitien alueita. Pajatien katualue on tullut kunnan haltuun maanomistajien suostumusten perusteella v. 1993 ja Jokitien alue haltuunottokatselmuksella v. 1998. Vanhatie on pääosin entistä maantiealuetta, jonka alue on lain nojalla siirtynyt viereisen kiinteistön alueeksi.

Toimitus perustuu kiinteistönmuodostamislakiin sekä maankäyttö- ja rakennuslakiin. Toimituksessa ei käsitellä kadun rakentamiseen tai rakenteeseen liittyviä asioita.

Yleisen alueen lohkomisessa on kysymys teknisestä toimenpiteestä, jossa määritetään katualueen rajat maastoon ja todetaan kiinteistöistä erotettavien katualueiden pinta-alat, jotka vähennetään kiinteistöjen pinta-aloista. Katualueet rajautuvat osin ennestään oleviin rajamerkkeihin sekä osin nyt maastoon lyötyihin muovipaaluihin ja asvalttimerkkeihin.

Tässä toimituksessa ei käsitellä korvausasioita. Mahdolliset korvaukset käsitellään tarvittaessa myöhemmin pidettävässä erillisessä maankäyttö- ja rakennuslain mukaisessa lunastustoimituksessa.

TOIMITUSKOKOUS pidettiin torstaina 30. maaliskuuta 2023 klo 10:00 Tammelan paloaseman kokoustilassa, Iisaksentie 5 Tammela

Kutsukirje lähetettiin niiden kiinteistöjen omistajille, joiden aluetta erotetaan katualueeksi. Lisäksi kutsu lähetettiin tiedoksi kiinteistöille, jotka rajoittuvat muodostettaviin katualueisiin.

 

Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia asioita:

- toimituksen edellytykset, selostettiin tehdyt maastotyöt ja rajankäynnit, käytiin läpi kiinteistöittäin erotettavat katualueet ja pinta-alat, todettiin katualueelta lain nojalla lakkaavat kiinteistöjen rasitetieoikeudet, kiinteistötoimitusmaksu josta vastaa Tammelan kunta, toimituksen lopettaminen ja selostus muutoksenhakumahdollisuudesta.

Maastokatselmusta ei katsottu tarpeelliseksi.

Toimitus lopetetiin 30.3.2023. Toimituksen päättymispäivä on  6.4.2023. Toimituksen muutoksenhakuaika päättyy 8.5.2023.

Asianosaisille lähetetään otteet toimituksen asiakirjoista toimituksen päättymispäivänä.

Toimitus rekisteröidään kiinteistörekisteriin sitten kun se on lainvoimainen.

 

 

Liitetiedostona on toimituskartta ja rajamerkkiluettelo

 

Lisätietoja saa toimitusinsinööriltä, yhteystiedot ovat alla.

 

Toimitusinsinööri Heikki Komeri

Puhelinnumero 040 023 6459

Sähköposti heikki.komeri@maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).