Verkkopalvelut

Kiinteistötietopalvelu
Palvelussa voit selata valtakunnallisen kiinteistötietojärjestelmän ( KTJ ) tietoja. Voit myös hakea tietoja kiinteistökaupoista, rakennuksista sekä kiintopisteistä. Palvelu on tarkoitettu viranomaisille ja sellaisille käyttäjille, joille voidaan myöntää käyttölupa.
Kiinteistökaupan verkkopalvelu
Kiinteistökaupan verkkopalvelussa (KVP) voit myydä tai ostaa omakotitalon, kesämökin, pellon tai metsäpalstan. Näet myös omistamasi kiinteistön perustiedot. Halutessasi voit valtuuttaa vaikkapa kiinteistönvälittäjän tai pankin tekemään kiinteistökaupan puolestasi.
KTJ-rekisterinpito
KTJ -rekisterinpito on tarkoitettu kiinteistörekisteriä ylläpitävien kuntien käyttöön. Sovellus on tarkoitettu ainoastaan tietojen ylläpitoon. Asiakaspalveluun ja aineistojen selailuun käytetään KTJ-selaintietopalvelua.
Sovellusten käytettävyystilanne
Palvelusta voit yhdellä kertaa tarkistaa sovellusten käytettävyystilanteen. Sivulla tiedotetaan yllättävistä käyttökatko- ja häiriötilanteista.

Aineistot

Aineistopalvelu (kiinteistörekisteri)
Aineistopalvelu ( kiinteistörekisteri ) on tarkoitettu kunnille ja kaupungeille. Palvelun kautta on mahdollista saada kiinteistörekisterin tietoja xml-muotoisena aineistona.
Digitaaliset tuotteet
Maanmittauslaitoksen digitaalisten tuotteiden raaka-aineina käytetään Maastotietokantaan ja Kiinteistörekisteriin kerättäviä paikkatietoaineistoja. Digitaalisia aineistotuotteita luovutetaan yleisimmissä paikkatietoformaateissa, yleensä vektoreina ja rastereina. Tuotteita voi hankkia koko maan kattavina tai halutun kokoisina paloina (kunnittain ja karttalehdittäin).
Rajapintapalvelut
Rajapintapalvelun avulla on mahdollista saada ajantasaista aineistoa suoraan tiedon tuottajalta. Näin aineistoa ei tarvitse hankkia itselle eikä huolehtia sen säilyttämisestä ja päivittämisestä. Maanmittauslaitos tarjoaa rajapintapalveluja, joista on mahdollista hakea maastokarttoja ja ilmakuvia sekä kiinteistö -, nimistö- ja rakennustietoja. Rajapinnat perustuvat mm. WMS- ja WFS -standardiin.

Muut

Hinnasto
Sivuilla esitellään lyhyesti Maanmittauslaitoksen tuotteet ja niiden hinnoittelu.
Lomakkeet
Lomakkeet ovat saatavilla julkishallinnon Suomi.fi-portaalissa ja Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla. Hakemukset voi edelleen tulla tekemään myös maanmittaustoimistojen asiakaspalvelupisteisiin.