Suomi.fi-kartat (Hallinnon karttapalvelu)

Palvelun nimi on nyt Suomi.fi-kartat ja se päivitetään tälle sivustolle lähiaikoina.

Hallinnon karttapalvelu tarjoaa julkishallinnolle keskitetyn palvelun paikkatietojen ja karttojen hyödyntämiseen. Määritellyn karttakäyttöliittymän voi upottaa www-sivuille tai hyödyntää asiointipalvelun karttakomponenttina. Omia ja paikkatietoinfrastruktuurin kautta saatavilla olevia paikkatietoja voi liittää palveluun.

Hallinnon karttapalvelu on hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista annetun lain (571/2016, KaPA-lain) 3.1 § 9 kohdassa määritelty yhdeksi yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista. Siihen on käyttöoikeus kaikilla julkishallinnon viranomaisilla sekä sopimuksella julkista tehtävää hoitavilla organisaatioilla.

Palvelun käyttöä varten sinun on täytettävä tilauslomake ja sitouduttava noudattamaan käyttöehtoja. Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan, jolla pääset palveluun ja voit muokata ja hallinnoida julkaisemiasi karttoja.

Siirry palveluun>>>

Julkaise oma karttasi

Palvelussa voit tehdä helposti esimerkiksi palvelupisteidesi sijaintikartat tai karttanäkymän, jossa voit esitellä paikkatietoaineistojasi. Kartan koko, karttatasot sekä käyttäjälle tarjottavat toiminnot ja työkalut ovat valittavissa ja muokattavissa tapauskohtaisesti.

Taustakarttoina voit käyttää Maanmittauslaitoksen avoimia aineistoja: erilaisia maasto- ja taustakarttoja sekä ilmakuvia. Myös Kiinteistörekisterikartta on käytettävissäsi. Voit myös liittää palveluun omia rajapintojasi tai lisätä kartalle omia kohteita julkaistavaksi.

Gispo Oy järjestää koulutusta palvelusta, kts. http://www.gispo.fi/koulutukset/hallinnon-karttapalvelu-verkkokoulutukset/