Hyppää pääsisältöön

Voimansiirtolinjan lunastus välillä Möksyn muuntoasema - Perhon kunnanraja Pirttinevan kohdalla (Vimpeli)

Toimitusnumero
2019-599688
Toimituslaji
Lunastustoimitus
Kunta
Alajärvi
Perho
Vimpeli

Hankkeen alkukokoukset pidettiin huhtikuussa (Alajärvi 9.4.2019, Perho 11.4.2019 ja Halsua 12.4.2019). Kokouksissa annettiin lunastusluvan mukainen ennakkohaltuunotto-oikeus 15.4.2019 lukien paitsi niiden tilojen osalta jotka esittivät vaatimuksen annakkokorvauksista. Nöiden tilojen osalta ennakkohaltuunotto voi tapahtua vasta näiden korvausten tultua maksetuiksi.

Seuraavana vuorossa on rakentamisvaihe, joka kestää alustavan arvion mukaan mahdollisesti 2022 puolelle. Rakentaminen tapahtuu pääasiassa talvikaudella, mutta kantavampien maiden kohdalla rakentamista voi tapahtua myös sulan maan aikana. Maaperätutkimuksia tullaan tekemään jo tämän kasvukauden aikana, joten alueen tieverkolla on rakentajan toimesta tapahtuvaa liikennettä jo aikaisemmin. Rakentajan tuleekin neuvotella tiekuntien teiden sekä maanomistajien omien teiden käyttämisestä suoraan näiden kanssa. Automaattista oikeutta ei ole.

Kuten pöytäkirjassa oli mainintaa, kaikista vahingoista kannattaa ilmoittaa ensin työmaapäällikölle (yhteystieto merkitään tänne heti kun henkilö on nimetty) sekä myös toimitusinsinöörille tiedoksi asian mahdollista korvauskäsittelyä varten. Vahingot tulee urakoitsijan korjata mahdollisimman pian vahingon synnyttyä ja asia käsitellään korvauksena mikäli korjaustoimia ei tehdä.

 

Yhteystietoja:

Toimitusinsinööri

Juhani Hurskainen

GSM: 040 572 4336

Email: juhani.hurskainen (at) maanmittauslaitos.fi

 

Anniina Suontaus, projekti-insinööri, voimajohdot ja sähköasemat,

GSM: 050 397 7665

Email: anniina.suontaus (at) yit.fi