Hyppää pääsisältöön

Hakemuslomakkeet ja postitusosoitteet

Maanmittauslaitokselle lähetettävät hakemukset ja liitetiedostot sisältävät henkilötietoja tai muita salassa pidettäviä tietoja, jotka on tarpeen suojata. Turvaviesti-palvelu on tietoturvallinen tapa toimittaa näitä tietoja. Katso tarkemmat ohjeet Turvaviesti-palvelun käyttöön.

Huoneistojen omistus ja panttaus

Lähetä lomakkeet liitteineen yhteen seuraavista osoitteista. Jos liitteeksi tarvitaan alkuperäinen osakekirja tai väliaikaistodistus, toimita hakemus ja liiteasiakirja postitse tai lähimpään toimipisteeseen. Huomioithan, että osakekirja on arvopaperi, jonka lähetykseen on syytä valita turvallinen lähetystapa. Katso lisää esimerkiksi Postin sivuilta.

Osakehuoneiston omistuksen ja panttauksen rekisteröinti

Vastaamalla asiointiapurin kysymyksiin voit tarkistaa, miten haet osakehuoneiston omistuksen rekisteröintiä eri tilanteissa, esimerkiksi kun sinulla paperinen osakekirja tai sähköinen omistajamerkintä.

Osakehuoneiston käyttöoikeuden rekisteröinti

Osakehuoneiston RS-ilmoitukset (RS-pankit, aluehallintovirastot)

Osakkeenomistajan yhteystiedot taloyhtiön osakeluetteloon

Kiinteistöjen omistus ja panttaus

Käytäthän ensisijaisesti sähköisiä asiointikanaviamme. Maanmittauslaitoksen asiointipalvelun kautta voit hakea lainhuutoa ja vuokra- tai muun erityisen oikeuden rekisteröintiä tai täydentää vireillä olevaa hakemustasi. Kiinteistövaihdannan palvelussa voit hakea uutta kiinnitystä sekä sähköisen panttikirjan siirtoa tai kuolettamista.
 
Lähetä lomakkeet liitteineen yhteen seuraavista osoitteista. Jos liitteeksi tarvitaan alkuperäinen asiakirja, voit toimittaa sen postitse tai käydä näyttämässä lähimmässä toimipisteessä.

  • Turvaviesti-palvelun kautta osoitteeseen kirjaamisasiat@maanmittauslaitos.fi. Huom! 3.6.2024 alkaen sähköposti ei ole enää käytössä pankeille niissä asioissa, jotka voi laittaa vireille sähköisissä asiointikanavissa.
  • Postitse Maanmittauslaitos / Kiinteistöt, PL 3300, 65101 Vaasa
  • Toimipisteiden käyntiosoitteet

Lainhuuto- ja kiinnityshakemuslomakkeet

Maanmittaustoimitushakemukset

Lähetä maanmittaustoimitushakemus yhteen seuraavista osoitteista:

  • Turvaviesti-palvelun kautta osoitteeseen toimitushakemukset@maanmittauslaitos.fi
  • postitse Maanmittauslaitos / Toimitushakemukset, PL 3300, 65101 Vaasa

Maanmittaustoimituslomakkeet

Muut hakemukset

Lähetä muu hakemus, esimerkiksi kiinteistön nimen muuttaminen tai kiinteistöjen yhdistämishakemukset, yhteen seuraavista osoitteista:

  • Turvaviesti-palvelun kautta osoitteeseen toimitushakemukset@maanmittauslaitos.fi
  • postitse Maanmittauslaitos / Toimitushakemukset, PL 3300, 65101 Vaasa

Muut hakemuslomakkeet

Tietojen ilmoittaminen

Muut lomakkeet

Rekisteröidyn pyyntöjä koskevat lomakkeet