Hyppää pääsisältöön

Turvaviesti-palvelu

Maanmittauslaitokselle lähetettävät hakemukset ja liitetiedostot sisältävät henkilötietoja tai salassa pidettäviä tietoja, jotka on tarpeen suojata. Turvaviesti-palvelu on tietoturvallinen tapa toimittaa näitä tietoja.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on Maanmittauslaitoksen, asiakkaiden, henkilöstön ja palveluntarjoajien sekä näiden omaisuuden ja tietojen suojaaminen. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojaselosteesta.

Näin lähetät turvaviestin

Mene osoitteeseen https://turvaviesti.maanmittauslaitos.fi.

Anna sähköpostiosoitteesi ja paina Jatka.

Ensimmäisellä käyttökerralla tai jos edellisestä käyttökerrasta on pitkä aika, saat näytölle ikkunan, jossa pyydetään rekisteröitymään. Paina Rekisteröidy. Jos sähköpostiosoitteesi rekisteröinti Turvaviesti-palveluun on vielä voimassa, saat vastaavanlaisen ruudun, jossa on Rekisteröidy-painikkeen tilalla painike Tilaa uusi linkki. Paina sitä.

Kuvakaappauksessa näkyy Turvaviesti-palvelun rekisteröitymisikkuna, jossa klikataan painikkeesta Rekisteröidy.

Ruudulle tulee ilmoitus rekisteröitymisen onnistumisesta. Tässä vaiheessa voit sulkea selaimesta kyseisen välilehden.

Kirjaudu antamaasi sähköpostiosoitteeseen ja avaa Maanmittauslaitokselta tullut sähköpostiviesti, jonka otsikossa lukee Rekisteröinti / Registrering / Registration. Jos et löydä viestiä Saapuneet-kansiosta, käy katsomassa, onko se mennyt Roskaposti-kansioon. Tietyt sähköpostiohjelmat saattavat arvioida viestin epäilyttäväksi.

Klikkaa viestin alalaidassa olevaa linkkiä, joka ohjaa sinut uudelleen Turvaviesti-palveluun. Tällä vahvistat sähköpostiosoitteesi olemassaolon ja pääset aloittamaan turvaviestin kirjoittamisen.

Turvaviesti-palvelusta tulee sähköpostiviesti, jonka otsikko on Rekisteröinti / Registrering / Registration. Vahvistuslinkki on viestin lopussa.

Kirjoita viesti. Anna Vastaanottaja-kenttään Maanmittauslaitoksen sähköpostiosoite, johon haluat viestin lähettää (esimerkiksi asiakaspalvelu@maanmittauslaitos.fi). Lisää viestin otsikko eli aihe, ja kirjoita Viesti-kenttään vapaamuotoinen teksti asiasta. Kirjoita nimesi ja yhteystietosi kohtaan Allekirjoitus. 

Kun kirjoitetaan uutta viestiä Turvaviesti-palvelussa, pakollisia kenttiä ovat vastaanottaja, aihe ja viesti.

Lisää haluamasi liitetiedostot viestiin. Paina ensin kohtaa Valitse tiedostot. Se avaa laitteesi resurssienhallinnan, josta voit valita haluamasi tiedoston tuplaklikkaamalla tai painamalla Avaa. Tiedoston nimi ilmestyy Valitse tiedostot -painikkeen viereen. Jos olet vahingossa valinnut väärän tiedoston, voit poistaa juuri tekemäsi valinnat painamalla Tyhjennä. Paina vielä Liitä-painiketta, joka kopioi valitsemasi tiedoston viestiin. Jos haluat liittää useamman tiedoston viestiin, tee samat toimenpiteet uudelleen. Jos liittämisen jälkeen haluat poistaa tiedoston tai tiedostoja viestistä, valitse tiedosto klikkaamalla sen nimen edessä olevaa ruutua ja paina sen jälkeen Poista valitut.

Lähetä viesti painamalla Lähetä-painiketta. Saat lähetyksen onnistumisesta ilmoituksen. Tässä vaiheessa voit vielä halutessasi tallentaa viestin itsellesi. Jos haluat tallentaa viestin liitteineen, paina Tallenna. Jos haluat valita tallennettavaksi vain viestin tai liitetiedoston, paina tekstin Viesti liitetiedostoineen (zip) perässä olevaa väkästä, valitse haluamasi tallennustieto tai muoto ja paina Tallenna.

Turvaviestin lähetys on valmis. Sulje selaimen välilehti.