Hoppa till huvudinnehåll

Tjänsten Turvaviesti

Ansökningar och bilagor som skickas till Lantmäteriverket innehåller personuppgifter eller sekretessbelagda uppgifter som behöver skyddas. Tjänsten Turvaviesti är ett datasäkert sätt att skicka denna information.

Syftet med behandlingen av personuppgifter är att skydda Lantmäteriverket, kunderna, personalen och tjänsteleverantörerna samt deras egendom och uppgifter. Mer information om behandling av personuppgifter finns i dataskyddsbeskrivningarna.

Så här skickar du ett säkert meddelande

Gå till adressen https://turvaviesti.maanmittauslaitos.fi.

Ange din e-postadress och tryck på Fortsätt.

När du använder tjänsten första gången eller om det är lång tid sedan den senaste användningen visas ett fönster på skärmen med en uppmaning om att du ska registrera dig. Tryck på Registrera.
Om registreringen av din e-postadress i tjänsten Turvaviesti fortfarande gäller visas ett liknande fönster med knappen Beställ ny länk i stället för knappen Registrera. Tryck på den.

Ett meddelande om att registreringen lyckats visas på skärmen. Nu kan du stänga av fliken i webbläsaren.

Logga in i den e-post du angett och öppna e-postmeddelandet du fått från Lantmäteriverket med rubriken Rekisteröinti / Registrering / Registration. Om du inte hittar meddelandet i mappen Inkorg ska du kontrollera om meddelandet hamnat i mappen Skräppost. Vissa e-postprogram kan bedöma att meddelandet är misstänkt.

Klicka på länken i nedre kanten av meddelandet för att omdirigeras till tjänsten Turvaviesti. På så sätt bekräftar du att din e-postadress finns och kan börja skriva ett säkert meddelande.

Turvaviesti-palvelusta tulee sähköpostiviesti, jonka otsikko on Rekisteröinti / Registrering / Registration. Vahvistuslinkki on viestin lopussa.

Skriv meddelandet. I fältet Mottagare ange den Lantmäteriverkets e-postadress som du vill skicka meddelandet till (exempelvis kundservice@lantmateriverket.fi). Lägg till meddelandets rubrik, dvs. ämne, och skriv ditt ärende i fältet Meddelande. Skriv ditt namn och dina kontaktuppgifter i punkten Underskrift. 

Lägg till önskade bilagor till meddelandet. Klicka först på Valitse tiedostot (Välj filer). Detta öppnar resurshanteringen på din enhet, där du kan välja önskad fil genom att dubbelklicka eller trycka på Öppna. Filnamnet visas bredvid knappen Valitse tiedostot (Välj filer). 

Om du av misstag har valt fel fil kan du ta bort nyligen gjorda val genom att klicka på Tyhjennä (Töm). Tryck sedan på knappen Bifoga som kopierar filen du valt till meddelandet. Om du vill bifoga flera filer till meddelandet ska du göra samma sak igen. Om du efter bifogandet vill ta bort en eller flera filer från meddelandet, ska du klicka på rutan framför filens namn och därefter klicka på Poista valitut (Ta bort valda filer).

Skicka meddelandet genom att klicka på Skicka. Du får ett meddelande om att sändningen har lyckats. Vid det här laget kan du fortfarande spara meddelandet till dig själv, om du vill. Klicka på Spara om du vill spara meddelandet med bilagor. Om du endast vill spara meddelandet eller en bilaga, tryck på knappen efter Meddelandet och bilagor (zip), välj den uppgift du vill spara eller önskat format och klicka på Spara.

Stäng fliken i webbläsaren.