Asiointipalvelu (organisaatiot)

Organisaatioasiakkaiden asiointipalvelu on tarkoitettu kaupanvahvistajille, jotka voivat tehdä palvelussa kiinteistönluovutusilmoituksen. Palveluun voivat tunnistautua vain kaupanvahvistajarekisteriin merkityt kaupanvahvistajat.

Asiointipalvelu on käytettävissä päivittäin klo 1.00 - 23.00.

Palvelu kaupanvahvistajalle

Kiinteistönluovutusilmoitus

Kaupanvahvistajan on kahden päivän kuluessa luovutuksen vahvistamisesta ilmoitettava luovutuksesta kiinteistönluovutusilmoituksella. Ilmoitukselle täytetään luovutuslaji, luovutettava kohde ja osapuolet ja luovutuksen muut tiedot.

Tietoja haetaan ilmoitukselle valmiiksi kiinteistörekisteristä, lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä, Väestötietojärjestelmästä ja kaupanvahvistajarekisteristä. Valmiiksi haettuja tietoja voi tarvittaessa muuttaa.

Kiinteistönluovutusilmoituksen lähettämisen jälkeen, palvelu näyttää vahvistusviestin. Jos ilmoitusta on tarpeen korjata, se tehdään palvelun ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen (rekisteriasiat(at)maanmittauslaitos.fi). Ilmoitusta ei tehdä uudelleen.

Kiinteistönluovutusilmoituksen täyttöohje

Otteet

Asiointipalvelussa voi ostaa kiinteistörekisterin sekä lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin otteita. Otteet maksetaan tilauksen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla. Kaupanvahvistajat voivat myös saada käyttöluvan Kiinteistötietopalveluun tai sitä vastaaviin jälleenmyyjien palveluihin, mitä kautta otteet saa edullisempaan hintaan.
 

Palvelu pankeille

Palvelussa voit tällä hetkellä tehdä kiinnitysvarauksia ja ostaa otteita. Palvelun käyttö edellyttää sopimusta.

Kiinnitysvaraus

Kiinnitystä voi hakea vain kiinteistön omistaja, mutta kiinnitysvaraus mahdollistaa kiinnityshakemuksen valmistelun ennakkoon, niin että kiinnitys tulee automaattisesti vireille, kun uuden omistajan lainhuuto tulee vireille.

Hakemus menee ensin luonnoksena allekirjoituspalveluun, jossa luonnoksen vastaanottajaksi merkityn hakijan on käytävä hyväksymässä hakemus. Tämän jälkeen kaikkien hakijoiden on allekirjoitettava hakemus.

Kiinnitysvarauksen tekijä toimii asiamiehenä. Asiamies saa viestin, kun kaikki hakijat ovat allekirjoittaneet hakemuksen. Asiamies antaa hakemuksessa panttikirjan saajan sähköpostiosoitteen, johon tieto kiinnityshakemuksen päätöksestä toimitetaan.

Kiinnityksen etusija muihin kohteen kiinnityksiin ja erityisiin oikeuksiin nähden määräytyy vireilletulohetken tilanteen mukaan.

Kiinnityksen vireilletulo edellyttää, että lainhuudossa on samat hakijat kuin kiinnitysvarauksessa.
Jos saajien lainhuutohakemus ei tule vireille kolmen kuukauden kuluessa, kiinnitysvaraus raukeaa.

Kiinnitysvarauksen voi tehdä toistaiseksi vain kiinteistöille ja vain yhteen kiinteistöön kerrallaan. Sitä ei voi käyttää määräosien kiinnittämiseen vaan kiinnityksen on kohdistuttava koko kiinteistöön.

Otteet

Palvelussa voi katsoa maksullisia kiinteistörekisterin sekä lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin otteita.

Kaupanvahvistajien palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella ja kaikki kaupanvahvistajarekisteriin merkityt kaupanvahvistajat pääsevät palveluun.

Asiointipalvelun kiinnitysvarauksen käyttöönotto edellyttää sopimusta asiointipalvelun käytöstä sekä KTJ-lain mukaista käyttölupaa. Lisäksi tarvitaan sopimus kiinnitysvarauksen eli ennakkoon valmisteltavan kiinnityshakemuksen käytöstä.

Kiinnitysvarauspalvelun käyttö on mahdollista vain pankeille.

Jos olet kiinnostunut palvelusta, ota yhteyttä sähköpostitse verkkopalveluiden asiakastukeen osoitteeseen verkkopalvelut(at)maanmittauslaitos.fi.

Kiinteistötietojärjestelmän otteet, todistukset ja haut sähköisestä asiointipalvelusta tilattuna

Näiden otteiden hinnat koskevat kesällä 2017 käyttöön otettua sähköistä asiointipalvelua ja sen kautta luovutettavia edellä mainittuja kiinteistötietojärjestelmän luetteloa, otetta tai todistusta. Hinnat: Kiinteistötietojärjestelmän otteet ja todistukset asiakaspalvelusta tai verkkolomakkeella tilattuna

Tuote Hinta € (ilman alv.) Hinta € (sis. alv.)
77238011091
Asiakirjan tai toimituskartan haku
5,70 Ei arvonlisäveroa
77238011086
Kiinteistörekisterin ote
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011087
Kunta-, sijaintialue-, ryhmä- ja yksikkö-luettelot, erillisenä annettavat yhteisen alueen osakasluettelot ja muut näihin verrattavat luettelot
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011084
Lainhuutotodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011112
Lainhuutotodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011090
Määräalan kiinteistörekisteriote
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011100
Ote käyttöoikeusyksiköstä
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011113
Rasitustodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011085
Rasitustodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011088
Rekisteriyksikön karttaote
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011089
Vuokraoikeustodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011114
Vuokraoikeustodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa

Sovellusten tila

Tarkista sovellusten ajankohtainen tilanne sekä mahdolliset häiriöt.

Ongelmia palvelun käytössä?

Ota yhteyttä tekniseen tukeen: sovellustuki@maanmittauslaitos.fi.