Hyppää pääsisältöön

Asiointipalvelu organisaatioasiakkaille

Organisaatioasiakkaiden asiointipalvelu on tarkoitettu kaupanvahvistajille, jotka voivat tehdä palvelussa kiinteistönluovutusilmoituksen. Palveluun voivat tunnistautua vain kaupanvahvistajarekisteriin merkityt kaupanvahvistajat.

Asiointipalvelu on käytettävissä päivittäin klo 1.00 - 23.00.

Kiinteistönluovutusilmoitus

Kaupanvahvistajan on kahden päivän kuluessa luovutuksen vahvistamisesta ilmoitettava luovutuksesta kiinteistönluovutusilmoituksella. Ilmoitukselle täytetään luovutuslaji, luovutettava kohde ja osapuolet ja luovutuksen muut tiedot.

Tietoja haetaan ilmoitukselle valmiiksi kiinteistörekisteristä, lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä, Väestötietojärjestelmästä ja kaupanvahvistajarekisteristä. Valmiiksi haettuja tietoja voi tarvittaessa muuttaa.

Kiinteistönluovutusilmoituksesta voi käynnistää lainhuutoasian, mikäli luovutuksen saaja näin haluaa. Tällaisessa tapauksessa kaupanvahvistaja välittää luovutuksen saajan yhteystiedot lainhuutohakemusta varten. 

Kiinteistönluovutusilmoituksen lähettämisen jälkeen, palvelu näyttää vahvistusviestin. Jos ilmoitusta on tarpeen korjata, se tehdään palvelun ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen (rekisteriasiat(at)maanmittauslaitos.fi). Ilmoitusta ei tehdä uudelleen.

Kiinteistönluovutusilmoituksen täyttöohje

Kaupanvahvistajan ohjeet

Otteet

Asiointipalvelussa voi ostaa kiinteistörekisterin sekä lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin otteita. Otteet maksetaan tilauksen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla. Kaupanvahvistajat voivat myös saada käyttöluvan Kiinteistötietopalveluun tai sitä vastaaviin jälleenmyyjien palveluihin, mitä kautta otteet saa edullisempaan hintaan.

Kaupanvahvistajien palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella ja kaikki kaupanvahvistajarekisteriin merkityt kaupanvahvistajat pääsevät palveluun.

Kiinteistötietojärjestelmän otteet, todistukset ja haut sähköisestä asiointipalvelusta tilattuna

Tuote Hinta € (ilman alv.) Hinta € (sis. alv.)
77238011084
Lainhuutotodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011085
Rasitustodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011089
Vuokraoikeustodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011086
Kiinteistörekisterin ote
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011088
Rekisteriyksikön karttaote
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011090
Määräalan kiinteistörekisteriote
14,00 Ei arvonlisäveroa

Näiden otteiden hinnat koskevat kesällä 2017 käyttöön otettua sähköistä asiointipalvelua ja sen kautta luovutettavia edellä mainittuja kiinteistötietojärjestelmän luetteloa, otetta tai todistusta. Hinnat: Kiinteistötietojärjestelmän otteet ja todistukset asiakaspalvelusta tai verkkolomakkeella tilattuna

Sovellusten ja palveluiden tila

Tarkista sovellusten ja verkkopalveluiden tilanne ja mahdolliset häiriöt. Tietoja päivitetään ma–pe klo 8–16.15.

Ongelmia palvelun käytössä?