Hyppää pääsisältöön

Asiointipalvelu organisaatioasiakkaille

Organisaatioasiakkaiden asiointipalvelu on tarkoitettu organisaation puolesta asiointiin sekä kaupanvahvistajille, jotka voivat tehdä palvelussa kiinteistönluovutusilmoituksen.

Palvelua voivat käyttää henkilöt, joilla on kaupparekisterissä organisaation nimenkirjoitusoikeus tai heidät on valtuutettu kiinteistöasioiden hoitamiseen. Lisäksi palveluun voivat kirjautua kaupanvahvistajarekisteriin merkityt kaupanvahvistajat.

Asiointipalvelu on käytettävissä päivittäin klo 1.00 - 23.00.

Organisaation puolesta asioivat

Asiointipalvelussa voit esimerkiksi tarkistaa organisaation omistaman kiinteistön tai huoneiston tiedot, hakea maanmittaustoimitusta tai omistusoikeuden rekisteröintiä tai ostaa kiinteistöihin liittyviä otteita ja todistuksia.

Organisaatioasiakkaiden asiointipalvelussa on lähes samat toiminnallisuudet kuin henkilöasiakkaiden asiointipalvelussa. Lue tarkemmin toiminnallisuuksista Asiointipalvelu henkilöasiakkaille -palvelun kuvauksesta.

Kiinteistönluovutusilmoitus, vain kaupanvahvistajille

Kaupanvahvistajan on kahden päivän kuluessa luovutuksen vahvistamisesta ilmoitettava luovutuksesta kiinteistönluovutusilmoituksella. Ilmoitukselle täytetään luovutuslaji, luovutettava kohde ja osapuolet ja luovutuksen muut tiedot.

Tietoja haetaan ilmoitukselle valmiiksi kiinteistörekisteristä, lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä, Väestötietojärjestelmästä ja kaupanvahvistajarekisteristä. Valmiiksi haettuja tietoja voi tarvittaessa muuttaa.

Kiinteistönluovutusilmoituksesta voi käynnistää lainhuutoasian, mikäli luovutuksen saaja näin haluaa. Tällaisessa tapauksessa kaupanvahvistaja välittää luovutuksen saajan yhteystiedot lainhuutohakemusta varten. 

Kiinteistönluovutusilmoituksen lähettämisen jälkeen, palvelu näyttää vahvistusviestin. Jos ilmoitusta on tarpeen korjata, se tehdään palvelun ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen (rekisteriasiat(at)maanmittauslaitos.fi). Ilmoitusta ei tehdä uudelleen.

Otteet

Asiointipalvelussa voi ostaa kiinteistörekisterin sekä lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin otteita. Otteet maksetaan tilauksen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla. Kaupanvahvistajat voivat myös saada käyttöluvan Kiinteistötietopalveluun tai sitä vastaaviin jälleenmyyjien palveluihin, mitä kautta otteet saa edullisempaan hintaan.

Organisaation puolesta asioivat

Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta. Voit tunnistautua suomalaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä sähköisellä henkilö- tai toimikortilla. Ulkomaalaisen tunnistustavat eivät ole palvelussa käytössä.

Palveluun voivat kirjautua organisaation puolesta ne henkilöt, joille on kaupparekisteriin merkitty organisaation nimenkirjoitusoikeus. 

Nimenkirjoitusoikeudelliset voivat tarvittaessa valtuuttaa toisen henkilön asioimaan organisaation puolesta. Valtuutus tehdään suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Oikea valtuus on nimeltään Kiinteistöihin ja huoneistoihin liittyvä asiointi.

Kaupanvahvistajat

Kaupanvahvistajat kirjautuvat Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Kaikki kaupanvahvistajarekisteriin merkityt kaupanvahvistajat pääsevät palveluun.

Kiinteistötietojärjestelmän otteet, todistukset ja haut sähköisestä asiointipalvelusta tilattuna

Tuote Hinta € (ilman alv.) Hinta € (sis. alv.)
77238011084
Lainhuutotodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011085
Rasitustodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011089
Vuokraoikeustodistus
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011086
Kiinteistörekisterin ote
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011088
Rekisteriyksikön karttaote
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011090
Määräalan kiinteistörekisteriote
14,00 Ei arvonlisäveroa
77238011100
Ote käyttöoikeusyksiköstä
14,00 Ei arvonlisäveroa

Sovellusten ja palveluiden tila

Tarkista sovellusten ja verkkopalveluiden tilanne ja mahdolliset häiriöt. Tietoja päivitetään ma–pe klo 8–16.15.

Ongelmia palvelun käytössä?