Hyppää pääsisältöön

Asiointipalvelu henkilöasiakkaille

Asiointipalvelussa voit hakea kiinteistöjen tietoja ja hoitaa kiinteistöihin liittyviä asioita.

Voit katsoa palvelusta kiinteistöjen tietoja, tehdä hakemuksia ja ostaa karttoja, otteita ja todistuksia. Tutustu tarkemmin palvelun sisältöön.

Jos olet saanut pyynnön täydentää jo tehtyä hakemusta, voit tehdä täydennykset Asiointipalvelun kautta.

Huom! Asiointipalvelussa ei vielä voi hakea huoneiston omistuksen rekisteröintiä. Näin rekisteröit huoneiston omistuksen.

Uusia kiinnityksiä voit hakea Kiinteistövaihdannan palvelusta.

Asiointipalvelu on käytettävissä päivittäin klo 01.00 - 23.00.

Asiointipalvelussa voit katsoa kiinteistösi tiedot, rekisteröidä omistusoikeutesi, hakea maanmittaustoimitusta tai ostaa kiinteistöihin liittyviä otteita ja todistuksia.

Katso kiinteistösi tietoja ja vireillä olevia asioita 
Katso osakehuoneistosi tietoja
Osta otteita, todistuksia ja karttatulosteita
Hae maanmittaustoimitusta
Rekisteröi kiinteistösi omistusoikeus (lainhuuto)
Rekisteröi vuokraoikeus, vuokraoikeuden siirto tai muu erityinen oikeus

Katso kiinteistösi tietoja ja käynnissä olevia asioita

Palvelusta voit katsoa maksutta tiedot omistamistasi kiinteistöistä ja määräaloista sekä vuokra-alueista. Palvelu näyttää kiinteistöjen sijainnin kartalla sekä kiinteistön perustiedot, kuten pinta-alan, nimen ja rekisteröintipäivän. Näet myös kiinteistöjesi omistus- ja kiinnitystiedot sekä käyttöoikeudet ja rajoitukset.

Palvelusta näet kaikki käynnissä olevat kiinteistöasiasi eli

 • lainhuudot
 • kiinnitykset
 • erityisen oikeuden rekisteröinnit
 • kiinteistöjäsi koskevat maanmittaustoimitukset.

Jos olet hakenut kiinteistöllesi lainhuutoa, kiinnitystä tai erityisen oikeuden rekisteröintiä, palvelun Käynnissä olevat asiat -listalla näkyy, kun asiasta on tehty päätös. Asiaa klikkaamalla saat auki tarkempia tietoja ja voit ladata päätösasiakirjan itsellesi. Asiakirja tulee ladattavaksi päätöstä seuraavana päivänä ja on ladattavissa kuuden kuukauden ajan.

Katso osakehuoneistosi tietoja

Jos osakehuoneistostasi on sähköinen omistajamerkintä Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmässä, voit katsoa palvelusta maksutta osakehuoneistosi perustiedot (yhtiön Y-tunnus, osakeryhmän tunnus, osakkeiden numerot ja lukumäärä).

Kun tarvitset laajemmat tiedot osakehuoneistostasi, voit tilata asiakaspalvelusta osakehuoneistotulosteen.

Osta otteita, todistuksia ja karttatulosteita

Asiointipalvelusta ostat otteet ja todistukset edullisemmin kuin asiakaspalvelusta tilaamalla. Valitse Kaikki kiinteistöt -välilehti ja syötä hakukenttään kiinteistötunnus. Palvelusta voit ostaa seuraavia kiinteistötietoja sisältäviä otteita ja todistuksia mistä tahansa kiinteistöstä:

 • Lainhuutotodistus (kiinteistöstä tai määräalasta)
 • Rasitustodistus
 • Kiinteistörekisteriote (kiinteistöstä tai määräalasta)
 • Määräalan kiinteistörekisteriote
 • Vuokraoikeustodistus
 • Kiinteistörekisterin karttaote

Muut otteet pitää tilata Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelusta.

Palvelusta voit ostaa myös painettuja karttoja ja karttatulosteita.

Hae maanmittaustoimitusta

Asiointipalvelun kautta voit hakea kaikkia maanmittaustoimituksia, esimerkiksi rajankäyntiä, yksityistietoimitusta, rasitetoimitusta, halkomista, lohkomista tai kiinteistöjesi yhdistämistä. Huom! Kun haet määräalalle lainhuutoa, tulee lohkomistoimitus automaattisesti vireille, eikä sitä tarvitse erikseen hakea.

Katso video: näin täytät toimitushakemuksen (3,5 min.)

Rekisteröi kiinteistösi omistusoikeus (lainhuuto)

Palvelussa näkyvät myös ne kiinteistön ja määräalan luovutukset, joita ei ole vielä rekisteröity.

Kun kyseessä on kauppa, lahjoitus tai vaihto, hae lainhuutoa Asiointipalvelussa kuuden kuukauden kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta. Lainhuuto maksetaan Asiointipalvelussa hakemuksen toimittamisen yhteydessä.

Voit tehdä lainhuutohakemuksen samalla kertaa kaikille luovutuksessa oleville kiinteistöille ja määräaloille. Voit hakea lainhuutoa myös muiden saajien puolesta. Hakemuksen voi tehdä palvelussa noin viikon kuluttua luovutuskirjan allekirjoituksesta.

Jos käytät sopimuksen teossa kaupanvahvistajaa, sinun ei tarvitse hakea lainhuutoa itse. Voit pyytää kaupanvahvistajaa tekemään lainhuutohakemuksen puolestasi luovutusilmoituksen yhteydessä.

Jos olet saanut kiinteistön osituksella, perinnönjaossa tai testamentilla, tarvitsemme asiakirjan alkuperäisenä asian käsittelyä varten. Voit lähettää asiakirjan postitse tai toimittaa sen Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun. Palautamme asiakirjan viipymättä.

Jos luovutuksen saajana on henkilö, jolla ei ole suomalaista henkilötunnusta, hae lainhuutoa hakemuslomakkeella (suomi.fi)

Mistä tiedän, onko lainhuutohakemukseni saapunut Maanmittauslaitokseen?

Omat kiinteistöt -listassa näkyy teksti Lainhuudattamaton, kun Maanmittauslaitos on saanut kaupanvahvistajalta tiedon kiinteistökaupasta. Teksti poistuu vasta sitten, kun hakemus on käsitelty ja lainhuuto myönnetty.

Tiedot tehdyistä kiinteistökaupoista ja muista luovutuksista näkyvät Asiointipalvelussa viimeistään noin viikon kuluessa allekirjoituksesta.

Jos olet sopinut kaupanvahvistajan tai pankin hoitavan lainhuudon hakemisen puolestasi, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Kun lainhuutohakemus on tullut vireille ja asia odottaa käsittelyä, näet sen käynnissä olevat asiat listassa.

Täydennä vireillä olevaa asiaa

Jos olet saanut pyynnön täydentää jo tehtyä hakemusta, voit tehdä täydennykset Asiointipalvelun kautta. 

Etsi Käynnissä olevat asiat -listalta asia, jonka asianumero vastaa täydennyspyynnössä ilmoitettua asianumeroa. Klikkaa asia auki ja saat näkyville painikkeen ”Täydennä hakemusta”. Painikkeesta aukeavalla lomakkeella voit lähettää kirjaamissihteerin pyytämät liiteasiakirjat sekä jättää sanallisen selvityksen. Asiakirjat on toimitettu Maanmittauslaitokselle, mikäli saat kuittauksen ”Täydennykset on vastaanotettu”.

Rekisteröi vuokraoikeus, vuokraoikeuden siirto tai muu erityinen oikeus

Asiointipalvelussa voit hakea myös vuokraoikeuden, hallinnanjakosopimuksen tai muun erityisen oikeuden rekisteröintiä lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Rekisteröinti maksetaan Asiointipalvelussa hakemuksen toimittamisen yhteydessä. 

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan alkuperäinen sopimus. Voit lähettää asiakirjat postitse tai toimittaa ne Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun. Palautamme asiakirjat viipymättä.

Hae vuokraoikeuden rekisteröintiä 

Jos olet tehnyt kiinteistön omistajan kanssa uuden maanvuokrasopimuksen, tulee sinun hakea vuokraoikeuden rekisteröintiä.  

Hae kiinteistötunnuksen perusteella näkyviin kiinteistö, jonka alueelle vuokraoikeus kohdistuu. Kiinteistön tiedoissa on painike ”Rekisteröi vuokraoikeus”, jonka kautta voit tehdä hakemuksen. 

Hae vuokraoikeuden siirtoa

Jos olet hankkinut vuokratontilla sijaitsevan talon, tulee sinun hakea vuokraoikeuden siirtoa. Tällaisessa tapauksessa vuokraoikeus on jo olemassa. Vuokraoikeuden siirrossa vuokraoikeus rekisteröidään uuden omistajan nimiin. 

Jotta voit tehdä hakemuksen, selvitä ensin vuokraoikeuden ns. laitostunnus. Tunnus on yleensä muotoa 837-121-391-2-L1. Siirry asiointipalvelun ”Kaikki kiinteistöt” -osioon ja hae laitostunnuksen avulla vuokraoikeuden tiedot näkyviin. Vuokraoikeuden tiedoissa on painike ”Rekisteröi vuokraoikeus”, jonka kautta voit tehdä hakemuksen vuokraoikeuden siirtämisestä.

Hae muun oikeuden rekisteröintiä 

Jos olet tehnyt hallinnanjakosopimuksen tai jonkin muun kiinteistöä koskevan käyttö- tai hallintaoikeuteen liittyvän sopimuksen, tulee sinun hakea muun erityisen oikeuden rekisteröintiä.   

Hae kiinteistötunnuksen perusteella näkyviin kiinteistö, jota oikeus koskee. Kiinteistön tiedoissa on painike ”Rekisteröi muu oikeus”, jonka kautta voit tehdä hakemuksen.


Tietoa rekisteröidyn henkilötietojen käsittelystä

  Voit käyttää palvelua, jos sinulla on suomalainen henkilötunnus ja olet täysi-ikäinen ja oikeustoimikelpoinen (ei edunvalvonnassa).

  Palveluun kirjaudutaan suomi.fi -tunnistautumisen kautta. Kirjaudu pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Digi- ja väestötietoviraston myöntämällä sähköisellä henkilökortilla.

  Kiinteistötietojärjestelmän otteet, todistukset ja haut sähköisestä asiointipalvelusta tilattuna

  Tuote Hinta € (ilman alv.) Hinta € (sis. alv.)
  77238011084
  Lainhuutotodistus
  14,00 Ei arvonlisäveroa
  77238011085
  Rasitustodistus
  14,00 Ei arvonlisäveroa
  77238011089
  Vuokraoikeustodistus
  14,00 Ei arvonlisäveroa
  77238011086
  Kiinteistörekisterin ote
  14,00 Ei arvonlisäveroa
  77238011088
  Rekisteriyksikön karttaote
  14,00 Ei arvonlisäveroa
  77238011090
  Määräalan kiinteistörekisteriote
  14,00 Ei arvonlisäveroa
  77238011100
  Ote käyttöoikeusyksiköstä
  14,00 Ei arvonlisäveroa

  Karttatulosteet ja -tiedostot verkkopalvelusta - Karttapaikka ja asiointipalvelut

  Tuote Hinta € (ilman alv.) Hinta € (sis. alv.)
  77232011058
  Karttatuloste tiedostona A4
  14,52 18,00
  77232011059
  Karttatuloste tiedostona A3
  14,52 18,00
  77232011060
  Karttatuloste tiedostona A2
  14,52 18,00
  77232011061
  Karttatuloste tiedostona A1
  25,00 31,00
  77232011062
  Karttatuloste tiedostona A0
  25,00 31,00
  77232011063
  Karttatuloste A3
  19,35 24,00
  77232011064
  Karttatuloste A2
  25,00 31,00
  77232011065
  Karttatuloste A1
  29,03 36,00
  77232011066
  Karttatuloste A0
  50,81 63,00
  77232011067
  Tuloste säänkestävä muovi tai kangas A2
  36,29 45,00
  77232011068
  Tuloste säänkestävä muovi tai kangas A1
  45,97 57,00
  77232011069
  Tuloste säänkestävä muovi tai kangas A0
  76,61 95,00

  Kertatilauksena tehdyistä tulosteista  myönnetään alennusta seuraavasti:

  Tulosteiden ja kopioiden määrä Alennusprosentti
  vähintään 5 kpl 10 %
  vähintään 20 kpl 20 %
  vähintään 50 kpl 30 %
  vähintään 100 kpl 40 %

  Palvelun toimivuuden takaamiseksi kannattaa selaimesta käyttää uusinta saatavilla olevaa versiota. Palvelun kehityksessä ja testauksessa varmistetaan, että palvelu toimii yleisimmillä selaimilla ja niiden uusimmilla versioilla. 

  Asiointipalvelua ei voi enää käyttää Internet Explorer -selaimella.

  Katso myös Apua teknisiin ongelmiin.

  Sovellusten ja palveluiden tila

  Tarkista sovellusten ja verkkopalveluiden tilanne ja mahdolliset häiriöt. Tietoja päivitetään ma–pe klo 8–16.15.

  Ongelmia palvelun käytössä?

  Voimmeko auttaa?

  Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jos kiinteistösi tai vireillä olevan asian tiedoissa on jotain epäselvää.