Hyppää pääsisältöön

Tilaus- ja toimitusehdot

Näitä tilaus- ja toimitusehtoja sovelletaan painettujen karttojen, karttatulosteiden, otteiden ja todistusten tilaamiseen ja toimittamiseen Maanmittauslaitoksen asiointipalvelusta.

1. Tilaaminen

Tilaaja kerää valitsemansa tuotteet ostoskoriin, josta siirrytään maksamaan tilaus. Yhteenvetosivulla näytetään valitut tuotteet. Tilaaja hyväksyy tilauksen kuittaamalla tilaus- ja toimitusehdot luetuiksi ja klikkaamalla ”Maksa”. Tämän jälkeen tilaaja ei voi enää muuttaa tekemäänsä tilausta. Tilaaja saa hyväksymästään tilauksesta sähköisesti tilausvahvistuksen, josta tilaaja voi tarkistaa tilauksen tiedot.

Maanmittauslaitos varaa oikeuden tilauksen perumiseen, mikäli tilattua painettua karttaa, karttatulostetta, otetta tai todistusta ei ole saatavilla tai sitä ei muusta syystä voida toimittaa tilaajalle.

2. Maksaminen

Karttatulosteiden, painettujen karttojen, otteiden ja todistusten tilaaminen edellyttää, että asiakkaalla on käytössään henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai luottokortti. Otteiden ja todistusten tilaaminen edellyttää lisäksi kirjautumista vahvaa tunnistusmenetelmää käyttäen Suomi.fi-tunnistuspalvelun kautta.

Maksaminen tapahtuu valtionhallinnon yhteisen Suomi.fi-maksut palvelun avulla. Maksut-palvelu käyttää Paytrail:in maksuvälityspalvelua.

Maksutapoina kuluttaja-asiakas voi käyttää verkkopankkitunnuksia (Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Osuuspankki, POP Pankki, S-Pankki, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, ja Ålandsbanken) tai seuraavia luottokortteja: Visa ja Master Card. Mahdolliset maksun palautukset tehdään tilille/luottokortille, jolta maksu on alun perin maksettu. Joissain tapauksissa (esim. Ålandsbanken) Paytrail kysyy tilinumeroa palautusta varten sähköpostitse. 

Yritys- ja yhteisöasiakkaiden verkkomaksuissa käytetään pankkien avoimia PSD2-rajapintoja niiltä osin, kuin pankki on tehnyt sopimuksen Paytrailin kanssa. Yritys- ja yhteisöasiakkaiden tulee selvittää omasta pankista tämä mahdollisuus.

Maksu suoritetaan verkkopankin kautta tilauksen yhteydessä ennen tuotteiden toimittamista, ellei palvelun yhteydessä toisin mainita. Tilaaja vastaa verkkopankkitunnuksillaan tai luottokortillaan tapahtuvista maksuista.

3. Toimitustavat

Painetut kartat toimitetaan tilaajalle postilähetyksenä tilaajan tilauksen yhteydessä ilmoittamaan postiosoitteeseen. Tilauksen käsittelyaika on tavallisesti noin 7 arkipäivää.

Karttatulosteet toimitetaan pahvipakkauksessa. Lähetys on noudettavissa tilaajan tilauksen yhteydessä ilmoittamasta postitoimipaikasta. Tilauksen käsittelyaika on tavallisesti noin 8 arkipäivää.

Karttatulosteet, otteet ja todistukset ovat ladattavissa PDF-tiedostoina tilausvahvistuksessa olevan latauslinkin kautta 30 päivän ajan tilauksesta. A4 kokoisia karttatulosteita, otteita ja todistuksia ei toimiteta paperitulosteina, vaan ainoastaan latauslinkin kautta ladattavina PDF-tiedostoina.

Postitse toimitettavat painetut kartat ja karttatulosteet toimitetaan vain Suomeen.

4. Yhteydenpito

Tilaaja hyväksyy sen, että Maanmittauslaitos voi ottaa yhteyttä kirjeitse, puhelimitse, sähköpostitse tai viestinvälityspalvelun kautta tilaukseen ja toimitukseen liittyvissä asioissa.

5. Palautusoikeus ja tuotevirheet

Painetuilla perus- ja maastokartoilla on kahden viikon vaihto- tai palautusoikeus edellyttäen että tuote on virheetön ja myyntikuntoinen. Tilaajan tulee olla yhteydessä Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun sopiakseen vaihtoon tai palautukseen liittyvistä yksityiskohdista: asiakaspalvelu(at)maanmittauslaitos.fi.

Karttatulosteet ovat räätälöityjä asiakastuotteita, joten niillä ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, ellei tuotteessa ole materiaali- tai vastaavaa virhettä. Virheeksi ei katsota asiakkaan tekemiä valintoja tulosteeseen kuten esimerkiksi aluerajaus, kartan tietosisältö tai esitystyyli.

Otteilla ja todistuksilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Kuluttajansuojalain mukaista 14 vuorokauden palautusoikeutta ei sovelleta viranomaisten palveluissa.

Painetuissa kartoissa, karttatulosteissa, otteissa tai todistuksissa voi olla virheitä, epätarkkuuksia tai muita puutteita. Maanmittauslaitos ei vastaa niistä tai tuotteiden käytöstä tilaajalle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista, ellei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.

6. Immateriaalioikeudet

Painettuihin karttoihin, karttatulosteisiin, otteisiin ja todistuksiin liittyvät mahdolliset tekijän-oikeudet ja muut immateriaalioikeudet kuuluvat Maanmittauslaitokselle tai kolmannelle osapuolelle. Tilaajalla ei ole oikeutta saattaa painettua karttaa, karttatulostetta, otetta tai todistusta yleisön saataville levittämällä, esittämällä tai näyttämällä se julkisesti eikä myöskään tallentaa tai valmistaa siitä kappaleita ilman Maanmittauslaitoksen etukäteen antamaa lupaa.

Tilaajalla on edellä todetusta huolimatta oikeus tulostaa tai tallentaa omalle tietokoneelleen tai muulle vastaavalle laitteelleen omaa käyttöä varten yksittäisiä kappaleita karttatulosteista. Tilaajalla on myös oikeus kopioimalla valmistaa omaa käyttöä varten yksittäisiä kappaleita painetuista kartoista.

7. Sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaisu

Karttatulosteiden, painettujen karttojen, otteiden ja todistusten tilaamiseen sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta kansainvälisiä lainvalintasäännöksiä.

Tilausta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan Maanmittauslaitoksen ja tilaajan välillä neuvotteluteitse. Jos erimielisyyttä ei saada neuvotteluteitse ratkaistua, erimielisyyden ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Helsingin käräjäoikeus.