Hyppää pääsisältöön

Osakeluettelon siirtopalvelu

Osakeluettelon siirtopalvelu on Maanmittauslaitoksen palvelu, jolla taloyhtiö voi siirtää osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään. Osakeluettelon siirtopalvelussa on pohjatietoina vuonna 2019 kerättyjä tietoja taloyhtiöstä sekä osakehuoneistoista ja niiden omistajista. Kaikki tiedot tulee tarkistaa ja/tai korjata siirtopalvelussa ennen osakeluettelon lopullista hyväksymistä ja siirtoa Maanmittauslaitokselle.

Ennen vuotta 2019 perustettujen taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelo huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Siirto on asunto-osakeyhtiöille pakollinen, mutta keskinäisille kiinteistöosakeyhtiöille vapaaehtoinen.

Kenelle?

Osakeluettelon siirtopalveluun kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista suomi.fi-palvelussa. Osakeluettelon siirron voi tehdä ja valtuutusavaimen hakea vain kaupparekisteriin merkitty:

  • taloyhtiön isännöitsijä
  • taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja
  • isännöitsijäksi rekisteröidyn yhteisön päävastuullinen henkilöisännöitsijä tai yksin edellä mainitun yhteisön edustamiseen oikeutettu henkilö (esimerkiksi osakeyhtiömuotoisen isännöintiyhtiön toimitusjohtaja)
  • henkilö, jolle on suomi.fi-valtuudet palvelussa annettu valtuus siirron tekemiseen.

Mitä taloyhtiön tulee tehdä ennen siirtoa?

Usein kysyttyä osakeluettelon siirrosta

Apua osakeluettelon siirtoon

Osakeluettelon siirron jälkeen taloyhtiö saa osakeluettelon sekä osakkaiden yhteystiedot palvelusta. Myös 1.1.2019 jälkeen perustetut taloyhtiöt saavat edellä mainitut tiedot osakeluettelon siirtopalvelusta. Osakeluettelo ja osakkaiden yhteystiedot on tarkoitettu ainoastaan taloyhtiön käyttöön sen hallinnon hoitamista varten eikä niitä saa luovuttaa edelleen.

Taloyhtiöt, joiden isännöitsijällä on käytössä isännöintijärjestelmä, voivat tuoda palvelussa osakeluettelon tietoja siirtotiedostona suoraan isännöintijärjestelmästä huoneistotietojärjestelmään. Lisäksi palvelusta saa osakeryhmätunnukset sekä valtuutusavaimen, joita tarvitaan jatkossa tietojen välittämisessä huoneistotietojärjestelmästä isännöintijärjestelmään.

Osakeluettelon siirtopalvelun käyttäjän (pelkkä osakeluettelon siirto) tulee hyväksyä siirtopalvelun käyttöehdot. Jos haetaan myös valtuutusavainta isännöintijärjestelmän tietopalvelua varten, tulee käyttäjän lisäksi hyväksyä Huoneistotietojärjestelmän kyselypalvelu isännöitsijöille -palvelun käyttöehdot.

Osakeluettelon siirtopalvelun tuki

Osakeluettelon siirtopalvelun tuki auttaa seuraavissa asioissa: 

  • siirtopalvelun käyttö  
  • siirretyn osakeluettelon tietojen korjaaminen 
  • osakeryhmätunnusten siirto isännöintijärjestelmään 
  • kuolinpesän ilmoittaminen siirrossa 
  • turvakielto- tai osoitteenluovutuskielto-omistajan tietojen ilmoittamista siirrossa

p.029 530 1144. Palvelemme arkisin ma–pe klo 9–12.