Hyppää pääsisältöön

Miettinen-Tevaniemi-tilusjärjestely

Toimitusnumero
2020-648682
Toimituslaji
Tilusjärjestely
Kunta
Ikaalinen

Maanomistajat ovat hakeneet tilusjärjestelytoimitusta Ikaalisen kaupungin Miettisen ja Tevaniemen kylien alueilla.

Alkukokous oli 8.kesäkuuta 2021 klo.12:00 Tevaniemen Maamiesseurantalolla. Kokouksessa esiteltiin tilusjärjestelyn kulkua. Alkukokouksessa kerrottiin mm. uuden tilussijoituksen suunnittelusta ja kannattavuuden arvioinnista sekä toteuttamisvaiheen toimenpiteistä kuten tie- ja kuivatushankkeista. Lisäksi kokouksessa päätettiin toimitsijoiden valinnasta.

Ensimmäisen jakoehdotus lähetettiin maanomistajille syksyllä 2021. Toinen jakosuunnitelmaehdotus valmistui maaliskuussa 2022.

Toinen toimituskokous oli 16.8.2022 Tevaniemen maamiesseuran talolla, os. Luhalahdentie 689 Ikaalinen. Toimituskokouksessa ei tehty päätöksiä. Kokouksessa käsiteltiin arvioinnin yleisiä periaatteita. 

Kolmas toimituskokous oli syyskuussa 2022. Kokouksessa päätettiin mm. toimituksen edellytyksestä ja laajuudesta.

Neljäs toimituskokous oli 5.10.2022. Neljännessä kokouksessa vahvistettiin jakosuunnitelma.

Jakosuunnitelmasta valitettiin maaoikeuteen.  Maaoikeuskäsittely on todennäköisesti kevään - kesän 2024 aikana.

Tilusjärjestely on maanmittaustoimitus, jolla korjataan ajan kuluessa pirstoutunutta kiinteistörakennetta vastaamaan nykyajan tarpeita. Tilusjärjestelyn tekemisen edellytyksenä on, että sen hyödyt ovat suuremmat kuin kustannukset ja että sillä saadaan olennainen parannus tilusten sijoitukseen. 

Maanmittauslaitoksen tilusjärjestelyistä kertova esittelyvideo sekä lisätietoja tilusjärjestelyistä löytyvät osoitteesta https://www.maanmittauslaitos.fi/huoneistot-ja-kiinteistot/maanmittauspalvelut/tilusjarjestely. Sivun alareunasta pääsee "Usein kysytyt kysymykset - Tilusjärjestely" - osioon, josta löytyy vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin.

 

Yhteystiedot

Toimitusinsinööri Pauli Savela

040 861 9011

Sähköposti (etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi)

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).