Hyppää pääsisältöön

Voimajohtohanke Mäntyharju - Hirvensalmi 110 kV

Toimitusnumero
2023-707242
Toimituslaji
Lunastustoimitus
Kunta
Mäntyharju
Hirvensalmi

Lunastustoimitus

Järvi-Suomen Energia Oy rakentaa 110 kV:n voimansiirtolinjan Mäntyharjun ja Hirvensalmen kuntien alueilla. Linja rakennetaan välille Mäntyharju Kiepin sähköasema – Hirvensalmi Kissakoski. Lunastustoimituksen alkukokous pidetään 10.3.2023 alkaen klo 10.00  Hirvensalmen kunnanviraston valtuustosalissa. Kokouksessa käsitellään mm. tilusten haltuunotto ja korvausmenettely. sekä lunastustoimituksen hakija esittelee hanketta.  Varsinaiset korvauskysymykset käsitellään pääosin voimansiirtolinjan valmistuttua.

Valtioneuvosto on myöntänyt hankkeelle lunastus- ja ennakkohaltuunottoluvan 9.2.2023. Lunastusluvan mukaisesti johtoaukean leveys on 26 metriä sekä lisäksi reunavyöhykkeen leveys 10 metriä johtoaukean molemmin puolin. Johtoalueen kokonaisleveys on 46 metriä. Johtoalueelle perustetaan voimajohtoa varten pysyvä käyttöoikeus johdon omistajalle. Kyseiseen alueeseen tulee kohdistumaan käyttörajoitus, mutta maapohja säilyy kiinteistöjen omistuksessa.

Lisätietoa voimajohtoalueen lunastustoimituksesta saatte esitteestä, joka avautuu alla olevasta linkistä "tietoa voimajohtoalueen lunastuksesta". Lisäksi alla olevista kartoista (yleiskartta, reittikartat) on nähtävissä rakennettavan voimajohdon sijainti pylväspaikkoineen.

Lunastustoimituksen aloittaminen

Lunastustoimituksen alkukokous pidetään perjantaina 10.3.2023 klo 10 Hirvensalmen kunnanviraston valtuustosalissa.

Voimajohdon rakentanen

Järvi-Suomen Energia Oy:n edustajat ovat ilmoittaneet, että puuston poisto on suoritettu ja voimalinjan rakentaminen aloitettu niiden kiinteistöjen osalta, jotka ovat tehneet ennakkosopimuksen rakennustöiden aloittamisesta. Lopuiltakin osin puuston poisto ja rakentaminen aloitetaan kevään 2023 aikana. Voimalinjan rakennustöiden on tarkoitus valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä ja viimeistelytöitä tehtäneen vielä kevään 2024 aikana. 

Lunastustoimituksen jatkaminen

Lunastustoimitusta jatketaan korvauskäsittelyllä sen jälkeen, kun uusi voimajohto on valmis. Korvauskäsittely ajoittuu arviolta vuoden 2024 loppupuoliskolle. Korvauskäsittelyn aloittamisesta tiedotetaan erikseen.

Yhteystietoja

Lunastustoimitus

  • Toimitusinsinööri Timo Viitakoski, p. 040 523 3873, timo.viitakoski@maanmittauslaitos.fi

Hankkeen toteuttaja (lunastaja)

  • Lasse Karhunen, High Voltage Consulting, p. 0400 190 595, lasse.karhunen@hvc.fi
  • Jani Siltala, Järvi-Suomen Energia, p. 010 210 4390, jani.siltala@sssoy.fi