Hyppää pääsisältöön

Ratatoimitus Kokemäki - Pori -radalla Harjavallan kaupungissa

Toimitusnumero
2014-474866
Toimituslaji
Ratatoimitus
Kunta
Harjavalta

Tausta

Liikennevirasto (nyk. Väylävirasto) on 14.4.2014 saapuneella hakemuksella pyytänyt Maanmittauslaitosta suorittamaan tarvittavat maanmittaustoimitukset valtiolle kuuluvien rautatiealueiden tarkan ulottuvuuden määrittämiseksi.

Kohde

Hakemuksen johdosta on 25.4.2014 tullut vireille nyt kysymyksessä oleva ratatoimitus, joka koskee Kokemäki - Pori -rataa Harjavallan kaupungin alueella. Toimituksen kohteena on koko Harjavallan kaupungin alueella oleva rataosa Kokemäen rajalta Nakkilan rajalle. Rautatiealue on mitattu, pyykitetty ja muodostettu kiinteistöksi 1800-, 1900- ja 2000-luvuilla suoritetuissa maanmittaustoimituksissa. Osa rajamerkeistä on tämän jälkeen hävinnyt rautatiealueen rajoilta. Lisäksi rautatien rakenteet ovat joissain kohdin levinneet rautatiealueen rajan yli.

Maastotyöt

Toimitusta valmisteltaessa on mitattu kaikki rautatiealueen rajaa osoittavat rajamerkit ja rakennettu hävinneiden rajamerkkien tilalle uudet. Lisäksi on paalutettu maastoon radan olemassa olevien rakenteiden edellyttämät lisäalueet.

Aikataulu

Toimituksen käsittely aloitetaan 14.3.2019 pidettävällä kokouksella. Kokoukseen on kutsuttu kirjeellä ne maanomistajat, joita toimitus koskee. Toimituksen kustannuksista vastaa Väylävirasto.

Yhteystiedot

Lisätietoja saa toimitusinsinööri Juho Nikanderilta, puh. 040 8017 438.