Hyppää pääsisältöön

Ratatoimitus Riihimäki - Lahti rataosalla Hausjärven kunnassa

Toimitusnumero
2014-475226
Toimituslaji
Ratatoimitus
Kunta
Hausjärvi

Liikennevirasto on hakenut maanmittaustoimituksia valtion rataverkon kiinteistöjen ulottuvuuksien määrittämiseksi 15.4.2014. Hankkeesta kerrotaan lisää Maanmittauslaitoksen julkaisemassa lehdistötiedotteessa, johon on linkki sivun oikeassa ylälaidassa.

Taustaa

Liikennevirasto on hakenut ratatoimitukset mm. Riihimäen ja Lahden väliselle rautatielle. Toimitusten ensisijaisena tarkoituksena on nykyisen rautatiealueen rajojen  selvittäminen. Tässä toimituksessa käsitellään Hausjärven kunnan alueen rataosuus. Rautatiealue on muodostettu pääosin vuonna 1875 päättyneessä lunastustoimituksessa. Tämän jälkeen rajamerkkejä on hävinnyt huomattavassa määrin rautatiealueen rajoilta.

Maastotyöt

Maanmittauslaitos aloittaa toimituksen maastotöiden tekemisen kesällä 2015. Toimituksen maastotöiden yhteydessä mitataan tarkasti kaikki rata-alueelta löytyvät rajamerkit. Hävinneiden rajamerkkien paikalle rakennetaan rata-alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen välisille rajoille uudet rajamerkit. Tässä yhteydessä mitataan myös ne alueet, joissa rata-alueen rakenteet ylittävät nykyisen rautatiealueen rajan.

Jatkotoimenpiteet

Toimituksessa pidetään myöhemmin kokous, jossa käsitellään maastomittausten perusteella tarpeellisiksi havaitut toimenpiteet kuten rajankäynnit ja mahdolliset rata-alueen leventymiset. Ratatoimituksen toimituskokouksista tiedotetaan maanomistajille lähetettävillä kutsukirjeillä. Päätökset rajankäynneistä ja muista toimenpiteistä tehdään toimituskokouksessa.

Yhteystiedot

Maastomittauksiin liittyviin kysymyksiin vastaa tarvittaessa kartoittaja Tarja Mäki-Kuutti, p. 040 801 7391.

Toimitusmenettelyyn liittyviin kysymyksiin vastaa toimitusinsinööri Ari Mäkinen, p. 040 779 2445.

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).