Hyppää pääsisältöön

Ratatoimitus Hanko - Hyvinkää radalla Vihdin länsiosassa

Toimitusnumero
2014-476596
Toimituslaji
Ratatoimitus
Kunta
Vihti

Ratatoimitus Hanko - Hyvinkää radalla Vihdin länsiosassa

Liikennevirasto on hakenut maanmittaustoimituksia valtion rataverkon kiinteistöjen ulottuvuuksien määrittämiseksi 15.4.2014. Toisin sanoen tarkoituksena on selvittää rautateiden rajojen paikat. Hankkeesta kerrotaan lisää Maanmittauslaitoksen julkaisemassa lehdistötiedotteessa, johon on linkki sivun oikeassa ylälaidassa.

Toimituskokous

Toimituskokous pidetään perjantaina 9.12.2016 klo 12.30 Vihdin kunnantalolla, Kokousluokassa (Asemantie 30, 03100 Nummela, sisäänkäynti A-ovesta).

Maastotöiden yhteydessä on rakennettu puuttuvat rajamerkit alkuperäiselle paikalle ja toimituksessa käydään raja rautatiealuetta vastaan koko rataosuudella. Toimituksen maastotyöt on tehty vuosina 2014-2016. Uudet rajamerkit ovat putkipyykkejä tai oransseja muovipaaluja.

Kokouksessa käsitellään mm. suoritettavat rajankäynnit. Toimituksessa tehtyjen maastomittausten yhteydessä on havaittu, kahden tilan osalta rautatiealueen leventyneen yli sille aikaisemmin määrätyn rajan. Näiden tilojen osalta tässä toimituksessa käsitellään rautatiealueen rajaaminen niin, että nämä vähäiset leventymiset sisällytetään rautatiealueeseen ja niistä määrätään korvaukset ao. kiinteistöille. Muilta osin alkuperäinen rautatiealue ei ole aikojen saatossa leventynyt, joten rajat käydään entiselle paikalleen. Lisäksi toimituksen yhteydessä voidaan tarvittaessa tehdä tilusjärjestelyjä. Tämä toimitus koskee vain edellä mainittuja toimenpiteitä eikä siihen liity radanrakennushanketta.Pyydän maanomistajia tutustumaan maastoon merkittyyn tilanrajaan ja alustavaan toimituskarttaan ennen kokousta ja ilmoittamaan mahdolliset huomautukset mahdollisimman pian.

Alustavat toimituskartat ovat nähtävissä tällä sivustolla oikeassa reunassa. Toimitus on tarkoitus lopettaa nyt pidettävässä kokouksessa. Toimituksen kustannuksista
vastaa ELY -keskus. Toimitukseen kutsutaan niiden kiinteistöjen omistajat ja haltijat, joiden oikeutta toimitus koskee. Jos kokouksesta on tiedotettu lain mukaisesti, toimitus voidaan suorittaa, vaikka asianosainen olisikin poissa kokouksesta.

Taustaa

Liikennevirasto on hakenut ratatoimitusta Hanko - Hyvinkää radan kohdalle mm. Vihdin alueella.  Toimitusten ensisijaisena tarkoituksena on nykyisen rautatiealueen rajojen  selvittäminen. Tässä toimituksessa käsitellään rataosuus Vihdin kunnassa, joka alkaa Vanhalta Porintieltä (tie nro 120) ja päättyy Lohjan kaupungin rajaan. Toimituksessa on tarkoituksena selvittää vanhan rautatiealueen rajojen sijaintia osoittavien rajamerkkien paikat. Rautatiealue on muodostettu vuonna 1879 lopetetussa lunastustoimituksessa. Tämän jälkeen vuosikymmenten saatossa rajamerkkejä on hävinnyt rautatiealueen rajoilta.

Maastotyöt

Maanmittauslaitos on tehnyt toimituksen maastotyöt vuosien 2014 - 2016 aikana. Toimituksen maastotöiden yhteydessä on mitattu tarkasti kaikki rata-alueelta löytyvät rajamerkit. Hävinneiden rajamerkkien paikalle on rakennettun rata-alueeseen rajoittuvien kiinteistöjen välisille rajoille uudet rajamerkit.

Yhteystiedot

Maastomittauksiin liittyviin kysymyksiin vastaa tarvittaessa kartoittaja Helena Cumlander, p. 040-5401050.

Toimitusmenettelyyn liittyviin kysymyksiin vastaa toimitusinsinööri Hanna Maisi, p. 040-8011320.

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).